Dani teatra mladih

Dodijeljene eMTeeM-ove 'Maske'

Dani teatra mladih su redovna godišnja manifestacija Mostarskog teatra mladih koja je, u suštini, retrospektiva sezone i na kojoj se izvode predstave koje su obilježile prethodnu sezonu.
Kultura / Kazalište | 05. 07. 2018. u 09:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na upravo završenim 32. danima teatra mladih publika je odlučila da se dodijele tri ravnopravne eMTeeM-ove "Maske", i to predstavama "Mali princ" i "Žohari" te Petru Mihiću za ulogu malog princa u istoimenoj predstavi.

Inače, Dani teatra mladih su redovna godišnja manifestacija Mostarskog teatra mladih koja je, u suštini, retrospektiva sezone i na kojoj se izvode predstave koje su obilježile prethodnu sezonu.

Taj festival vlastite produkcije najbolja je provjera repertoara i smjernica publike u kom pravcu treba promišljati repertoar u narednom periodu, saopćeno je iz Centra za dramski odgoj Mostar.

Dani teatra mladih istovremeno su i kraj sezone za redovno igranje predstava.

Do septembra će se realizirati gostovanja, učešća na festivalima, te projektne aktivnosti, a u toku ljetnog perioda predviđeni su i dodatni radovi na sceni kako bi ona zadovoljila sve potrebe ansambla, ali i publike.

Paralelno sa ovim aktivnostima u eMTeeM-u, privode se i završne pripreme za 43. mostarski teatarski festival - Festival autorske poetike, koji počinje krajem avgusta pod motom "Okupiraj grad", stoji u saopćenju.


Kopirati
Drag cursor here to close