70 godina rada

Brojne aktivnosti Lutkarskog kazališta Mostar

Revija lutkarskih kazališta održavati će se do kraja mjeseca listopada, a povod održavanja Revije je 70 godina rada Lutkarskog kazališta Mostar.
Kultura / Kazalište | 15. 09. 2022. u 12:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je u utorak uspješno održano otvaranje Revije lutkarskih kazališta na kojem je svoje lutkarsko umijeće pokazala Akademija za umjetnost i kulturu Osijek, Lutkarsko kazalište Mostar nastavlja sa brojnim aktivnostima.

Inače, Revija lutkarskih kazališta održavati će se do kraja mjeseca listopada, a povod održavanja Revije je 70 godina rada Lutkarskog kazališta Mostar.

U tom periodu, uz redovne termine predstava, publika će imati priliku pogledati predstave Akademije za umjetnost i kulturu Osijek, Gradskog kazališta lutaka Split, Kazališta lutaka Zadar, Pozorišta mladih Sarajevo, Dječjeg pozorišta Republike Srpske iz Banja Luke.

Osim brojnih aktivnosti vezanih uz jubilarnu obljetnicu Ansambl Lutkarskog kazališta Mostar je u srijedu 14. rujna 2022.godine sudjelovao i na 25. susretu pozorišta/kazališta lutaka Bosne i Hercegovine u Bugojnu sa predstavom Moj prijatelj Bumbi .

Istog mjeseca, točnije 21. rujna 2022. godine, Ansambl sudjelovati će na Međunarodnom Festivalu kazališta lutaka u Zagrebu - PIF 2022.

Na ovom festivalu predstavit će se sa predstavom Junaci Pavlove ulice u režiji višestruko nagrađivane prof. režije Tamare Kučinović.

Kopirati
Drag cursor here to close