Rođeni na kazališnim daskama

MTM predstavom proslavlja stotu obljetnicu Veleža

"Saznat će i to da je dao 7 kompletnih ekipa za slobodu u borbi protiv fašizma, ali i da je Muhamed Mujić prvi reprezentativac i kapiten reprezentacije Jugoslavije iz BiH te još mnogo toga", najavljuje Đulić
Kultura / Kazalište | 22. 06. 2021. u 10:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski teatar mladih (MTM) počeo je pripremati novi veliki istraživački projekt pod radnim nazivom "Rođeni". Prikupljanje građe i potrebnog materijala za predstavu trajat će do listopada ove godine, kada bi trebao početi rad s glumcima.

Premijeru očekujemo do kraja godine i to je naš poklon Veležu i Mostaru za stoti rođendan kluba, kaže za Klix.ba direktor MTM-a i autor predstave Sead Đulić.

"Ideja nije da pravimo povijesnu priču o Veležu, mada će biti mnogo značajnih povijesnih činjenica o klubu i pojedincima iz kluba. Ideja je da u srcu priče bude ljubav grada i kluba, jedinstvo kluba i navijača, snaga mostarskih mahala u razvoju kluba, povijesnih uloga članova kluba u značajnim društvenim zbivanjima itd.", kaže on.

Đulić kaže kako će to ukratko biti ljubavna priča epskih razmjera između Veleža i Mostara ili Mostara i Veleža.

"Naravno, publika će saznati i kada je Velež prvi put zaigrao u crvenim dresovima i zašto ta utakmica nije odigrana, saznat će i to da je dao 7 kompletnih ekipa za slobodu u borbi protiv fašizma, ali i da je Muhamed Mujić prvi reprezentativac i kapiten reprezentacije Jugoslavije iz BiH te još mnogo toga", najavljuje Đulić.

Ansambl predstave činit će stalni članovi eMTeeMa, ali i vatreni Rođeni.

Kopirati
Drag cursor here to close