Monodrama Tarika Filipovića

'Ćiro' dolazi u Mostar

70 minuta čiste zabave i užitka.
Kultura / Kazalište | 03. 12. 2018. u 12:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Monodrama Ćiro u izvedbi Tarika Filipovića doživjela je veliki uspjeh u regiji, a 14.12. dolazi prvi put u Mostar. Predstava je na rasporedu u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače s početkom u 20 sati. 70 minuta čiste zabave i užitka. Karte se mogu nabaviti na blagajni Kosače po cijeni od 20KM.

Nogomet, kao nijedan drugi sport, izaziva buru reakcija, o njemu se polemizira, obožava ga se i napada. Stadioni, navijanja, reprezentacije, svjetska, europska prvenstva, sve to toliko obilježava svakodnevicu da se ti važni datumi gotovo mogu upisivati u kalendar kao državni praznici. Euforija je do vrhunca, stoga se tema ove monodrame nametnula sama. No, osim nogometa u širem smislu, ovdje je u središtu pažnje nešto mnogo zanimljivije. Osoba, karakter, jedna nogometna ikona, koja uz svoje ime veže više asocijacija i anegdota nego bilo koja druga urbana legenda.

Što je Ćiro Blažević predstavljao za Tarika kroz njegovo sazrijevanje, kao čovjeka i kao strastvenog nogometnog navijača? Na koji je način osobnost Ćire Blaževića inspirirala Tarika Filipovića nakon dugogodišnjeg prijateljstva vidjet ćemo kroz ovu duhovitu, ali i dirljivu monodramu.

Osebujan i neponovljiv nogometni trener svih trenera, kako su ga prozvali na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. čije rečenice citiraju dan danas, njegovo slavno sine moj  dalo mu je neizbrisiv osobni pečat, kao i njegova neposrednost, ali i ekscentričnost.

Kopirati
Drag cursor here to close