Klasika, pop, rock...

Tri nacionalna kulturna društva koncertom u Mostaru proslavila 'svojih 120'

Mostarska publika uživala je u muzičko-scenskom spektaklu ”Accordion fantasy” kroz koji ih je vodio virtuoz na harmonici Dušan Sekulić s bendom.
Kultura / Glazba | 27. 06. 2023. u 10:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na platou Centra za kulturu Mostar sinoć je održan koncert pod motom ”Naših 120” u organizaciji tri nacionalna kulturna društva – Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva ”Prosvjeta” Gradski odbor Mostar, Hrvatskog kulturnog društva ”Napredak” Glavna podružnica Mostar i Bošnjačke zajednice kulture ”Preporod” – Regionalni odbor Hercegovina koji je okupio veliki broj Mostaraca.

Mostarska publika uživala je u muzičko-scenskom spektaklu ”Accordion fantasy” kroz koji ih je vodio virtuoz na harmonici Dušan Sekulić s bendom. Mostarci su uživali u klasici, obradama poznatih svjetskih pop i rok kompozicija, ali i narodnim melodijama.

Sva tri nacionalna kulturna društva u 2022. i 2023. godini obilježavaju 120 godina postojanja, a kako su naveli, želja je bila da zajednički proslave veliki jubilej, kao i dugogodišnju suradnju i prijateljstvo te da zajednički koncert bude poklon gradu Mostaru i svim građanima.

''Želimo poslati jednu lijepu poruku uvažavanja i poštivanja naših različitosti i zajedništva, jer je mnogo toga više što nas spaja nego što nas razdvaja. Neka nas ovaj koncert podsjeti na suradnju iz prošlosti, ali preraste i u tradiciju kada je u pitanju suradnja u budućnosti”, istaknuli su organizatori.

Predsjednik HKD ”Napredak” Glavna podružnica Mostar Miroslav Landeka naglasio je da kulturna nacionalna društva imaju posebnu ulogu i misiju i da je važno da zajedno rade, kao i da je ovim događajem poslana poruka suradnje i uvažavanja.

Predsjednica SPKD ”Prosvjeta” GO Mostar Sanja Bjelica Šagovnović kazala je da je ovaj zajednički koncert tri nacionalna društva lijepa i pozitivna priča iz Mostara s porukom da kultura u Mostaru treba biti integrativni faktor, izražavajući nadu da će u budućnosti biti još kvalitetnih zajedničkih događaja.

Amir Kadribegović iz BZK ”Preporod” naveo je kako je Mostar i ovim događajem pokazao da je najizražajniji sinonim zajedničkog života te da nacionalna kulturna društva žele da daju svoj doprinos unaprjeđenju kvaliteta života u prostoru u kojem zajedno žive i djeluju.

Kopirati
Drag cursor here to close