AMUS

Sve je spremno za održavanje manifestacije ''Dodjela nagrada AMUS-a za 2020. godinu''

Produkcija manifestacije bit će na najvišem nivou dok će se dobitnici nagrada javljati uživo putem online platformi.
Kultura / Glazba | 09. 04. 2021. u 15:44 PR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako je predviđeno Pravilnikom o dodjeli nagrada, koji je usvojila Skupština „Asocijacije kompozitora - muzičkih stvaralaca“ (AMUS), Stručna komisija poslala je prijedlog nagrađenih, koji je u konačnici potvrdio Upravni odbor. Tom odlukom počele su i posljednje pripreme za organizaciju manifestacije koja će, podsjetimo, biti održana u televizijskom formatu, bez prisustva gledalaca i bez pozivnica, kako bi se ispoštovale sve propisane epidemiološke mjere koje su trenutno na snazi. Bez obzira na takvo stanje, s kojim živimo već više od godinu, predstavnici AMUS-a potrudili su se da i ove godine imamo istinski spektakl kakav i zaslužuje ovakav događaj. Produkcija manifestacije bit će na najvišem nivou dok će se dobitnici nagrada javljati uživo putem online platformi.

„Iza svih nas je teška godina, godina koje se nećemo rado sjećati. Nakon prošlogodišnje spektakularne manifestacije, ko je mogao pretpostaviti da će jedan tako mali, nevidljivi neprijatelj obilježiti naše živote i promijeniti naše životne navike. Pored borbe s pandemijom, proteklu godinu nama u AMUS-u obilježila je i borba za naša legitimna prava, borba da pravo i pravda dođu do onih koji bi nas po zakonu trebali zaštititi od pravnog nasilja. Ta borba još traje i nadamo se da će autori u našoj zemlji svoja prava i svoja djela štititi u svojoj Asocijaciji i da im to pravo niko neće oduzeti zbog sitnih ličnih interesa koji, nažalost, imaju i političku konotaciju. Zbog svega prethodno rečenog, zbog svih problema s kojima smo se susretali i još se susrećemo, vrlo sam ponosna što smo večeras nastavili tradiciju i organizovali manifestaciju 'Dodjela nagrada AMUS-a za 2020. godinu'. Za nas je ova manifestacija od posebnog značaja jer je ona izraz poštovanja prema svim muzičkim stvaraocima, umjetnicima, prema svima onima koji svojim djelima doprinose očuvanju muzičke tradicije Bosne i Hercegovine. To je tradicija na koju moramo biti ponosni i koju moramo njegovati jer je muzika jedan od simbola naše države. AMUS to vrlo dobro zna jer su naši autori, a ujedno i naši članovi, najbolji ambasadori ove zemlje. Dodjela nagrada samo je jedan mali čin da im se zahvalimo, ali i da potaknemo druge na još bolji rad“, rekla je Lejla Trnčić, direktorica AMUS-a.

Manifestaciju „Dodjela nagrada AMUS-a za 2020. godinu“ moći ćete gledati u nedjelju, 11. travnja, s početkom u 20:00 h, u programu Hayat TV-a.

Kopirati
Drag cursor here to close