Najpopularniji streaming servis

Spotify obustavlja svoje usluge u Rusiji

Jedan od najpopularnijih streaming servisa, Spotify, odlučio je obustaviti svoje usluge u Rusiji zbog nedavno donesenih zakona o širenju lažnih vijesti o ruskim oružanim snagama.
Kultura / Glazba | 27. 03. 2022. u 15:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Spotify je još početkom ožujka uklonio sadržaj RT-a i Sputnika te je zatvorio svoj ured u Rusiji, a sada se odlučio i na novi korak.

Tvrtka, naime, obustavlja svoje usluge u zemlji i to prvenstveno zbog nedavno donesenog zakona koji kažnjava širenje lažnih vijesti o ruskim oružanim snagama s do 15 godina zatvora.

Glasnogovornik Spotifya potvrdio je ovu informaciju za The Verge, rekavši da je tvrtka uistinu vjerovala da je od kritične važnosti pokušati održati njihovu uslugu operativnom u Rusiji kako bi pružili pouzdane i neovisne vijesti te informacije u regiji.

No, kako kaže glasnogovornik tvrtke, nedavno doneseni zakoni koji dodatno ograničavaju pristup informacijama, eliminiraju slobodno izražavanje i kriminaliziraju određene vrste vijesti, ugrožavaju sigurnost zaposlenika Spotifya, pa čak i korisnika platforme.

''Nakon što smo pažljivo razmotrili naše mogućnosti i trenutne okolnosti, došli smo do teške odluke da potpuno obustavimo našu uslugu u Rusiji'', zaključio je glasnogovornik jednog od najvećih streaming servisa, javlja Bug.

Kopirati
Drag cursor here to close