Lepra - Hellfire Madness

Poslušajte debitantski album sarajevskog thrash metal benda Lepra

Sarajevski thrash metal bend Lepra objavljuje svoj prvi album "Hellfire Madness", koji je snimljen u kolovozu 2022. godine.
Kultura / Glazba | 20. 02. 2023. u 10:45 Bljesak.info
Album - Hellfire Madness

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajevski thrash metal bend Lepra objavljuje svoj prvi album "Hellfire Madness", koji je snimljen u kolovozu 2022. godine.

"Svako od nas je unio nit svog stvaralaštva i zadovoljni smo svojim djelom. Puno smo napredovali od našeg formiranja što se može čuti u glazbi i tehnici izvedbe. Nema puno bendova koji mogu svirati ovako brzo i sa ovakvom energijom u Sarajevu."

Album je nastao zajedničkim stvaralaštvom svih članova benda.

 "Kada smo krenuli sa radom nismo imali nikakav cilj prema kojem smo radili i pisali. Ovaj album je "linearno" nastao. Kako je tko od članova donosio pjesme u studio tako smo ih svirali i radili na njima kako bi dobile svoj zadnji "oblik" koji se može čuti na albumu. To se može najviše primijetiti u samim temama pjesama. Svako od nas se koncentrirao na specifičnu stvar kada je pisao svoj tekst i svoju glazbu. To isto važi za zvuk. Bend svira thrash metal ali se na albumu mogu čuti dionice ili dijelovi pjesama koji dokazuju da smo svi od sebe dali nešto pojedinačno kako bi sklopili ovo što smo na kraju objavili"

Bend je formiran krajem 2018. godine. Od formiranja do sada isto mjesto drže Dario Tokić na bass gitari i Josip Radoš na električnoj gitari. Prolaze kroz više promjena sastava što se tiče instrumenata.

Nakon godinu dana i nekoliko mjeseci rada, bendu su se pridružili Luka Vidović na bubnju i Adin Hammer na drugoj gitari u veljači 2020. godine koji ubrzo postaje i vokalista.

Počinju sa radom početkom ožujka 2020. i tu sviraju starije stvari što je bend napisao u periodu 2018. - 2019. godine. Poslije nekoliko proba odlučuju da sviraju thrash metal kao žanr covera i autorskog materijala. Prva pjesma napisana u ovom novom sastavu je pjesma "Kill' Em" koja je inspirirana društvenim stanjem mladih u Sarajevu.

Krajem 2020-e godine izbacuju prvi EP koji nosi naziv "Thrash All Night". Na njemu se nalaze 3 pune pjesme "Kill' Em", "Thrash All Night" i "Lepra". U veljači 2021. godine u bend dolazi aktualni bubnjar Omar Operta. U ovom novom sastavu Lepra okreće više pažnje na autorski materijal. Tu se rađaju nove pjesme koje postaju favorit među publikom kao "Prodigy" i "Princess of Hell".

2022. godinu provode u sviranju i snimanju albuma a u 2023. godinu ulaze sa izbacivanjem singla "Run or R.I.P.'' iza kojeg jako brzo dolazi debitantski album.

Kažu kako im je cilj i motiv sviranja da scenu u Sarajevu prošire i poboljšaju uz druge gradove kao Tuzla koja već ima razvijenu Metal scenu. Lepra ne prestaje sa radom i već "prave skice" za drugi album za koji već imaju pet spremnih pjesama.

Kopirati
Drag cursor here to close