24. listopada

Prvi programski koncert Mostar Rock Schoola

Prvi ovosezonski koncert bit će u znaku glazbe iz pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća.
Kultura / Glazba | 23. 10. 2019. u 13:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Polaznici prvog ciklusa session band programa Mostar Rock Schoola održat će u četvrtak, 24. listopada, u Muzičkom centru Pavarotti prvi session koncertu u 2019./2020. s početkom u 20:30 sati.

Prvi ovosezonski koncert bit će u znaku glazbe iz pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća. Ukupno 13 session bendova u proteklih mjesec i pol vrijedno su radili na pjesama iz navedenog razdoblja, spremajući hitove izvođača kao što su: The Beatles, Jimi Hendrix, Etta James, Ray Charles, Janis Joplin i mnogih drugih.

Pored obrada hitova svjetskih izvođača, bendovi su pripremali i autorska djela, a došlo je i vrijeme da svoje pjesme i umijeće sviranja predstave i publici.

U sklopu ovog programa, polaznici formiraju bendove i pripremaju zadatke u određenom vremenskom okviru. Po isteku roka, škola organizira koncert na kojem svi sudionici session bands programa prezentiraju svoj rad i rezultat.

Kao vremenskim rokom ograničen program koji u svakom novom krugu predviđa nove formacije i bendove tako ih potičući na suradnju i timski rad, predstavlja svojevrsni uvod u "stvarni svijet" muziciranja na profesionalnoj razini koji nerijetko zahtijeva improvizaciju i spremnost prilagodbe u novim postavama u kratkom vremenskom roku.

Unutar ove školske godine Mostar Rock School održat će pet ciklusa session band programa.

Svaki od ciklusa bit će tematski orijentiran, a polaznici škole će u svakom krugu imati priliku raditi u različitim bend formacijama. Svaki ciklus session band programa završava programskim koncertom. Bend sa najboljom autorskom pjesmom osvaja i snimanje singla u DK Studiju Rock škole Mostar.

Ulaz na koncert je besplatan, priopćio je MC Pavarotti.

Kopirati
Drag cursor here to close