Podcast ''Sredinom''

VIDEO| Davor Ebner: Posao na koji ideš a ne osjećaš nikakvu tegobu

Osvrnuo se i na život u Njemačkoj, rad u second handu, zatim u staračkom domu, kako se vratio u Sarajevo, ali je pričao i o ''lijepom periodu života na Kovačima kada se duvao sintelan''.
Kultura / Glazba | 22. 06. 2022. u 16:26 M.L. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U 17. izdanju podcasta ''Sredinom'' ugostili smo pjevača Davora Ebnera.

Iako ga publika uglavnom prepoznaje kao vokala grupe ''Regina'' Davor je inače 'po zanimanju' operski - horski pjevač, član je Vijeća nacionalnih manjina, po nacionalnosti Austrijanac, živi u Sarajevu i trenutačno radi na novom projektu ''EBNER''.

2009. je s grupom Regina predstavljao BiH na Euroviziji s pjesmom ''Bistra voda''. Kaže i da mu je to jedan od najgorih nastupa ikad jer je ''tremaroš''. Dodaje i kako ne voli nastupati ''solo''.

Davor kaže i da su se tijekom trajanja pandemije koronavirusa rodile neke ideje za pjesme koje su već sada dio projekta ''EBNER''. Prva od njih je ''Krila anđela'' koja već sada ima veliki broj svojih fanova. Postprodukcija je rađena u studiju u kojem su Beatlesi radili albume, što ga posebno raduje.

U spotu ''Krila anđela'' koji je sniman na Tenerifima - Davor se ne pojavljuje. Kaže i da nema namjeru da više bude dio spotova.

''Mislim da sam se zasititio sebe, u ogledu i u spotovima. Mislim da moje godine i vrijeme provedeno u glazbi ne zahtjevaju moje pojavljivanje u spotovima'', rekao je izmešu ostalog Ebner.

Video: Kako je nesuđeni veterinar postao glazbenik

Inače, Davor već 21. godinu pjeva u Operi Narodnog pozorišta u Sarajevu. To je njegov ''stalni posao'', a sve ostalo je kaže hobi.

''Posao u NPS je posao na koji ideš a ne osjećaš nikakvu vrstu tegobe. Na taj posao ne ideš u 7 ili 8 sati ujutro. Ja sam horski operski pjevač i mi ne možemo pjevati u 8 ujutro'', govori Ebner za Bljesak.

Osvrnuo se i na život u Njemačkoj, rad u second handu, zatim u staračkom domu, kako se vratio u Sarajevo, ali je pričao i o ''lijepom periodu života na Kovačima kada se duvao sintelan''.

Nesuđeni veterinar ipak je završio u glazbenim vodama. Kako, pogledajte u videu.

Sva izdanja podcasta ''Sredinom'' možete potražiti na linku.

 

Kopirati
Drag cursor here to close