'Disney's Classics'

Mostarski simfoničari svojim sugrađanima daruju koncert na otvorenom

''Ali Baba je predvodio 40 razbojnika, no velikim sastavom Simfonijskog orkestra Mostar, sastavljenim od 40 dobro raspoloženih glazbenika, ravnat će maestro Ali Homen, pardon Robert Homen iz Zagreba"
Kultura / Glazba | 13. 06. 2022. u 12:38 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Simfonijski orkestar Mostar održat će u ponedjeljak, 20. lipnja, s početkom u 20 sati u parku Zrinjevac koncert "Disney's Classics", povodom Svjetskog dana glazbe.

Kako su najavili mostarski simfoničari, na repertoaru su brižljivo odabrani najpopularniji crtani filmovi iz radionice Walta Disneyja, a aranžmane za sve skladbe potpisuje maestro Damir Bunoza. 

"Ali Baba je predvodio 40 razbojnika, no velikim sastavom Simfonijskog orkestra Mostar, sastavljenim od 40 dobro raspoloženih glazbenika, ravnat će maestro Ali Homen, pardon Robert Homen iz Zagreba", stoji u priopćenju Simfonijskog orkestra Mostar kojeg potpisuje ravnateljica Snježana Zovko.

Solisti su: dvije mezzosopranistice - Nikolina Zovko iz Mostara i Dora Jana Klarić iz Makarske, a iz Osijeka će se, nakon što je u tamošnjem HNK-u odigrao niz uspješnih opernih rola, damama pridružiti i Mostarac, bariton, Karlo Miličević.

U prvom dijelu koncerta nastupit će Glazbeni vrtić Mostar s mjuziklom "Bajka o Pepeljugi", iz pera maestra Bunoze.

"Vrhunska ekipa Pro Stagea pobrinut će se za postavku bine, rasvjetu, ozvučenje, emitiranje odabranih dijelova crtanih filmova koje će publika moći pratiti na velikom led ekranu sjedeći na travi u, nadajmo se, vedroj lipanjskoj noći, u kojoj svi izvođači žele pozdraviti i prvi dan ljeta", navodi se u priopćenju.

Generalni pokrovitelj koncerta je Grad Mostar, a ulaz je besplatan.

Kopirati
Drag cursor here to close