Zana Mesihović

Mostarka predložena za Grammy

Pjesma „Photoshopped“ s navedenog albuma predložena je za „Pjesmu godine“, album je predložen u kategoriji „Album godine“ dok je prijedlog za nominaciju dobila i pjesma „No Deal“ u kategoriji „Najbolja grupa.
Kultura / Glazba | 14. 11. 2021. u 11:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarka Zana Mesihović s karijerom u SAD-u, koja nastupa pod umjetničkim imenom Zana Messia, predložena je za prestižnu glazbenu nagradu Grammy i to u 3 kategorije za album „11:11“.

Pjesma „Photoshopped“ s navedenog albuma predložena je za „Pjesmu godine“, album je predložen u kategoriji „Album godine“ dok je prijedlog za nominaciju dobila i pjesma „No Deal“ u kategoriji „Najbolja grupa.

Video: Zana Messia, Angelized - Cali Skyline (Official Music Video)

„Što se tiče Grammya, jako sam zahvalna i mada je konkurencija ogromna u pop kategoriji, mislim da je velika stvar da smo uopće predloženi, jer iza nas ne stoji neka velika kuća, nego je to zahvaljujući kvalitetu našeg rada“, naglasila je Zana Messia.

Pandemija dovela do suradnje za snimanje novog albuma 

Zana Messia je do pandemije imala redovne nastupe s njenim bendom u Los Angelesu. Promjene koje je pandemija uzrokovala dovele su do toga da Zana ode u Švedsku gdje se povezala sa suradnicima iz ranijih godina njene karijere. Jedan od njih je Andreas Angel, aka Angelized- s kojim je Zana davne 2008 nastupila na Mostar Blues Festival-u.

Andreas Angel radi kao glazbeni producent za Sony u Švedskoj. Njihovom suradnjom je nastao album „11:11“ objavljen 11.04.2021. godine.

Nakon izvrsnih recenzija koje je album dobio u poznatim glazbenim magazinima poput Music Connection u Los Angelesu, svjetski poznati bubnjar Gregg Field ga je predožio za Grammy nagradu u tri kategorije. 

Pjesma o tamnoj strani Hollywooda

Nedavno je objavljen spot za pjesmu „Sketches“ sa Zaninog novog albuma. Ta pjesma tematski obrađuje tamnu stranu Hollywooda. Spot je sniman je u Los Angelesu, na posjedu poznate glumice nijemih filmova Vilme Bánky. 

Rođena Mostarka Zana Mesihović, koja nastupa pod umjetničkim imenom Zana Messia već duže vrijeme živi u Kaliforniji gdje je u pažnju javnosti dospjela albumom Balkan Soul, koji je lansirao njenu karijeru u SAD-u. Mlada jazz glazbenica je do sada surađivala s zvijezdama poput Stevia Wondera i DJ-a Paula Oakenfolda te pored solo karijere radi glazbu za filmove. 

Kopirati
Drag cursor here to close