Malo kulture

Mara na Svjetski dan poezije u Klubu knjige Ivo Andrić u Mostaru

Kultura / Glazba | 17. 03. 2023. u 12:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klub knjige Ivo Andrić u Mostaru će na Svjetski dan poezije, 21. ožujka, ugostiti mostarskog kantautora Sanela Marića Maru, koji je u svom dosadašnjem opusu osim vlastitih stihova uglazbio i riječi brojnih bosanskohercegovačkih pjesnika i književnika, kako starije tako i novije generacije. 

'Tiny desk koncert' na kojem će Mara uz pratnju Daria Lukića na klaviru izvoditi pjesme sa svojih dosad objavljenih pet albuma bit će minimalistička verzija autorovog dosadašnjeg opusa koji se može opisati kao melankolični pop rock izričaj kojim je Mara sa svojom ekipom udahnuo novi život nekim starim, gotovo zaboravljenim pjesnicima, ali i povezao se s pjesnicima nove generacije. 

Publika će uz Marine autorske stihove tako moći slušati i uglazbljenu pisanu riječ velikana poezije poput Maka Dizdara, Alekse Šantića, Safvet Bega Bašagića, Antuna Branka Šimića, Ive Andrića, ali i novog vala pjesnika poput Marka Tomaša, Mehmeda Begića, Gorana Karanovića…

Isti dan Mara će promovirati novi spot za pjesmu 'Jutro' s posljednjeg albuma 'Pure', koji je urađen u režiji Mostarca s nizozemskom adresom Amira Grabusa.

Mara je dosad snimio albume Kroz, Funkcija života u e - molu,Vasduh, Kovilje i nedavno objavljeni Pure, kao i dosta singlova poput Pismo nikome, I gdje da sada odem, Ruke, te nekih starijih poput S pričom ulišće i vjetar, Planine Paname…

Koncert počinje u 20 sati, a ulaz je besplatan. 

Video: Sanel Marić Mara i Isidora Milivojević - Svjetlost iz pustinje
Kopirati
Drag cursor here to close