Tradicionalna glazba

Koncert Meliha Berse u Muzičkom centru Pavarotti

U sklopu ovogodišnjeg izdanja Mix Art festivala, Muzički centar Pavarotti i Udruženje umjetnika “ZANART”, priređuju koncert tradicionalne glazbe.
Kultura / Glazba | 20. 11. 2023. u 15:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Wikipedia / Malih Berse

Koncert je, inače, dio projekta Music Meeting Point, koji promovira tradicionalnu glazbu svih naroda Bosne i Hercegovine, s naglaskom na pozitivne vrijednosti i pristup ''Jedinstvo u različitosti'', odnosno zajedničkoj kulturi. U odnosu na ranija četiri koncerta, koja su održana na različitim lokacijama u gradu Mostaru, Muzički centar Pavarotti ovaj će put obogatiti program nastupom turskog glazbenika, Meliha Berse.

Radi se o glazbeniku koji je sudjelovao na mnogobrojnim glazbenim festivalima. Nastupajući solo, te s drugim glazbenicima, svirao je na koncertima diljem Balkana, ali i u raznim europskim i svjetskim zemljama, poput Indije, Alžira, Jemena, Gane, itd.

Bosna i Hercegovina zauzima veoma važno mjesto u njegovoj karijeri. U periodu od 2002. godine pa nadalje, gostovao je na koncertima i albumima poznatih bh. glazbenika, a sudjelovao je i u projektu kazališne koprodukcije Šekspirovog Hamleta, koju je režirao Haris Pašović, 2005. godine. S ovim projektom nastupio je u gradovima širom BiH, te u Sloveniji, Srbiji i Hrvatskoj. Dva puta je sudjelovao i na Međunarodnom teatarskom festivalu u Sarajevu, MESS-u. Također, svirao je i ''soundtrackove'' na albumu projekta istog festivala.

Koncert tradicionalne glazbe održat će se u petak, 24. 11. 2023. godine, u multimedijalnoj sali Muzičkog centra Pavarotti, s početkom u 19:00h.

Koncert se realizira uz podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva, kroz projekt Mostar - Prostori koji pokreću.

Kopirati
Drag cursor here to close