Aukcija

Haljina prodana za 243 tisuće dolara

Te je večeri odjenula mini zeleno-crnu haljinu s motivima cvijeća i bambusa, rad stilistice Naomi Parry.
Kultura / Glazba | 08. 11. 2021. u 09:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Haljina koju je pjevačica Amy Winehouse odjenula na svom posljednjem koncertu u lipnju 2011. u Beogradu, prodana je na dražbi održanoj u subotu i nedjelju za više od 243.000 dolara, što je 16 puta više od prvobitne procjene organizatora.

Britanska pjevačica koja je umrla u dobi od 27 godina boreći se s teškom ovisnošću o alkoholu i drogama bila je izviždana na tom koncertu na koji je došla u pijanom stanju. Turneja je otkazana, a Amy je umrla mjesec dana kasnije.

Te je večeri odjenula mini zeleno-crnu haljinu s motivima cvijeća i bambusa, rad stilistice Naomi Parry.

Aukcijska kuća Julien's Auctions očekivala je da će taj odjevni predmet prodati po cijeni od 15.000 do 20.000 dolara.

Na prodaju je ponuđeno 800 predmeta a riječ je o odjeći, modnim dodacima, glazbenim instrumentima, knjigama, nosačima zvuka. Organizatori su očekivali da će prikupiti dva milijuna dolara, no na kraju su ponuđeni predmeti prodani za više od četiri milijuna.

Među njima je, osim Amyne odjeće bilo rukom pisanih bilježaka i ostalih dodataka koji su postali dio njezina imidža.

Sav prihod od dražbe koju je Julien's Auctions organizirao pod nazivom Život i karijera Amy Winehouse namijenjen je zakladi koju su utemeljili pjevačičini roditelji u znak sjećanja na prerano preminulu kćer, a sredstva bi trebala pomoći u liječenju mladih ljudi uhvaćenih u vrtlog ovisnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close