Kakva zabava u kolovozu

DJ superzvijezda Solomun zatvara ovogodišnji SFF

Solomun je fenomen savremene elektronske glazbene scene.
Kultura / Glazba | 21. 07. 2022. u 16:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajevo će u kolovozu ponovo preuzeti štafetu regionalnog kulturnog centra, pa će 19. kolovoza, posljednje noći Sarajevo Film Festivala, grad rasplesati globalna DJ superzvijezda - Solomun!

Klabika V Solomun - The Continuum je najiščekivanija zabava ljeta u Bosni i Hercegovini. Solomun će 19. kolovoza u 23.30 izaći na balkon iznad Vječne vatre i odsvirati višesatni set za tisuće vjernih fanova i posjetitelja Sarajevo Film Festivala koji prema dosadašnjim podacima dolaze iz 17 zemalja svijeta. Publika će plesati dužinom Titove ulice, baš kao i 2019. godine.

Solomun je fenomen savremene elektronske glazbene scene. Rođeni Travničanin je pored rezidentnih nastupa u hramovima elektronske glazbe na Ibizi, tokom višedecenijske karijere zabavljao milijune ljudi na festivalima širom planete, često svirajući i 200 dana godišnje.

Njegov utjecaj na globalnu pop kulturu prepoznali su i Rockstar Games, te je postao jedan od likova u popularnoj igri GTA Online.

Tek je 2015. godine Solomun prvi put nastupio u domovini, ali je svaki od njegovih nastupa bio puno više od zabave zbog njihovog humanitarnog karaktera. Dio prihoda Solomun i Klabika su usmjeravali ka projektima mladih iz marginaliziranih grupa, Sigurnoj kući u Sarajevu i drugim organizacijama sa područja Travnika, Banja Luke, Brčkog, Mostara, Neuma i Sarajeva.

Video: EXIT 2021 | Solomun @ mts Dance Arena FULL SHOW

Ovo je peti Solomunov bh. nastup u produkciji Klabike koja ovom prilikom obilježava

"Dekadu Elektriciteta", deset godina posvećenosti razvoju noćne ekonomije. Ovaj događaj Klabika realizira u suradnji sa Vladom Kantona Sarajevo, uz veliku podršku Turističke zajednice Kantona Sarajevo i Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, u partnerstvu sa Sarajevo Film Festivalom i Općinom Centar. Projekt je podržao i Info centar Europske unije u Bosni i Hercegovini koji je prepozno vrijednost i bitnost ovog događanja.

Komercijalni brandovi i partneri, od lidera na korporativnom tržištu do seoskih domaćinstava, predstavljaju još jedan bitan stub u realizaciji ovog projekta.

Kopirati
Drag cursor here to close