Četvrti po redu

Bijelo Polje: U petak će se održati Internacionalni festival foklora i sevdaha

Kako su najavili organizatori, manifestaciju bi trebao otvoriti predsjedavajući Zastupničkoga doma Parlamenta FBiH Edin Mušić.
Kultura / Glazba | 09. 08. 2018. u 08:49 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Kulturno umjetničkog društva (KUD) "Bijelo Polje" Potoci–Mostar i suradnji s Mostarskim ljetom 2018., a u povodu obilježavanja 70 godina postojanja ovoga društva, u petak, 10. kolovoza, na stadionu Osnovne škole "Bijelo Polje" u 19.30 sati održat će se tradicionalna kulturna manifestacija Internacionalni festival folklora i sevdaha "4. Bjelopoljski dani folklora-Mostar". 

Kako su najavili organizatori, manifestaciju bi trebao otvoriti predsjedavajući Zastupničkoga doma Parlamenta FBiH Edin Mušić. 

Predsjednik KUD-a "Bijelo Polje" Miralem Gluhović kazao je kako se ovogodišnjim dijelom programa Internacionalnog festivala folklora obilježava postojanje i rad KUD-a "Bijelo Polje" koje je kroz ovih sedamdeset godina izraslo u respektabilnog predstavnika kulture s područja Hercegovine, odnosno Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanske županije. 

Riječ je o dakle o internacionalnom festivalu u kojemu ove godine, uz kulturno umjetnička društva iz BiH - KUD "Zmaj od Bosne" Gradačac, "Preporod" Konjic, "BZK Preporod" Doboj Istok, "Stari Grad" Jajce, KUD "Bijelo Polje" Mostar, sudjeluju i srodna društva i ansambli iz Albanije, Crne Gore, Srbije, Turske, Rumunjske, Kirgistana i Slovačke, koji će pokazati tradiciju kulture naroda iz svojih zemalja. 

Središnjem dijelu manifestacije prethodit će defile iz Bijelog Polja do staroga dijela Grada Mostara gdje će se svi sudionici manifestacije, njih oko 400, moći uslikati i prošetati Starim mostom, dok će turisti imati priliku uživati u tradiciju i kulturi BiH i svijeta.  

Za sve pojedince, udruge, institucije, kao i ansamble koji su pomagali razvoju kulture, a u suradnji s KUD "Bijelo Polje", Upravni odbor tog društva ove će godine dodijelit i posebno priznanje "Mimar za očuvanje kulture 2018." 

Inače, KUD "Bijelo Polje" broji oko stotinjak članova u čijem sastavu djeluju i tri folklorna ansambla: Mali folklorni ansambl Bijelo Polje, Mali tradicionalni folklorni ansambl Vrapčić KUD-a Bijelo Polje i Prvi ansambl KUD-a "Bijelo Polje" koji nastupa izvan BiH. 

Pokrovitelji ovogodišnje manifestacije su Grad Mostar i Vlada HNŽ-a. 

Kopirati
Drag cursor here to close