Festival ''Zvrk''

Amela Darling održala klavirski koncert u Mostaru

Koncert je održan u sklopu festivala ''Zvrk''.
Kultura / Glazba | 19. 09. 2019. u 22:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Amela Darling, mostarska umjetnica koja živi u Berlinu, poklonila je svojim sugrađanima u četvrtak klavirski koncert, koji je održan u Kosači.

Koncert je održan u sklopu festivala ''Zvrk''.

''Dobro je izaći iz klasičnih prostora i vratiti umjetnost narodu, ili slučajnom prolazniku na ulici. To je u Berlinu jako razvijeno i doprinosi atmosferi u gradu. Na taj način je kultura dostupna svima. Mostar ima uvjete za takvu vrstu kulture na otvorenom. Ima divne parkove, trgove, lijepo vrijeme, svjetlost – odnosno prirodne elemente s kojim se čovjek može poigrati'', rekla je Darling.

Inače, gradovi Sarajevo, Mostar i Banja Luka ugostit će od 19. do 28. rujna peto izdanje Internacionalnog interdisciplinarnog festivala suvremenog performansa - 'Zvrk 2019.'

''Bitno je preispitati normativnu historijsku paradigmu i legitimitet zabilježene historije koja utječe na način na koji razmišljamo o utjelovljenju, nacionalnoj pripadnosti, prenosu znanja – te nanova odraziti u formi i sadržaju'', rekla je ko-direktorica festivala Zvrk Mersiha Mersihović na press konferenciji održanoj u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača povodom internacionalnog festivala kojem će domaćin biti i Mostar.

Na Zvrku će 23. rujna 2019. u 21h biti upriličen i njezin performans ''Sevdah body'' koji je trebao biti održan na Španjolskom trgu, ali zbog lošeg vremena će biti izmješten u OKC ’Abrašević' . 

Festival će ugostiti pet domaćih i šest stranih umjetnika . 

U sklopu festivala ''Zvrk'' 23. rujna u OKC 'Abrašević' od 19:30 sati će biti upriličen solo performans Leyya Mona Tawil, a istu večer od 21 sat na istom mjestu slijedi performans u kojem sudjeluju Andrey Radowski, Ray Weitzenberg, Zoran Pars Vujanović, Hrvoje Ćaćulović i Merima Muminhodžić. 

Po ugledu na najnovije svjetske trendove koji žele približiti scenske umjetnosti što široj javnosti i ostvariti interakciju umjetnika sa publikom, ovogodišnji Festival će se predstaviti na različitim lokacijama tri bh. grada.

Kopirati
Drag cursor here to close