Svjetlana Rezić i Emanuel Musa

Prvi put na natjecanju, a već prve nagrade!

Kultura / Glazba | 04. 06. 2021. u 08:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetlana Rezić i Emanuel Musa učenici su II. razreda srednje glazbene škole Ivana pl. Zajca u Mostaru.

Učenici su solo pjevanja u klasi magistra glazbene umjetnosti (smjer solo pjevanje) Hrvoja Merdže.

Učenici osvajaju 1. nagrade u svojoj kategoriji na XXIII. otvorenom Federalnom takmičenju/natjecanju – u online formatu.

''Spremali smo se jako dugo i drago nam je da je trud nagrađen zasluženim prvim nagradama. Svjetlana je imala 95/100 bodova što je ujedno i najviše bodova što je i jedan solo pjevač imao u svim kategorijama! Također je zanimljivo da je Emanuel ostvario 93/100 bodova unatoč tome što je nekoliko dana pred samo natjecanje izišao iz izolacije zbog pozitivnog Covid19 testa. Malo sam se bojao jer je izgubio dosta energije u tom periodu i brzo je gubio dah, a u pjevanju, pravilno disanje i oslonac na dijafragmu igra najveću ulogu. Iako nije bio na svojih 100%, i dalje je korektno otpjevao i primijenio sve što smo vježbali te ostvario zavidan rezultat", kaže profesor Merdžo.

Hrvoje Merdžo je poznat široj publici po raznim koncertnim nastupima unutar regije, ali također i svjetskoj publici po informativnim videima gdje analizira tehnike poznatih svjetskih pjevača na svom YouTube kanalu H of The Stage koji broji više od 170 000 pretplatnika i više od 21 milijuna pregleda.

XXIII. natjecanje održalo se od 26.5 do 30.5.2021., a pored 4 kategorije solo pjevanja, učenici su se mogli natjecati u sljedećim kategorijama: violončelo, komplementarni klavir 1. i 2. kategorija, klavir baby kategorija, klavir predkategorija, klavir 1.-10. kategorija, udaraljke 2. i 3. kategorija, violina predkategorija, violina 1. -5, kategorija, viola 2. kategorija.

Kopirati
Drag cursor here to close