Nastup

KUD Bijelo Polje osvojio europsku Folklorijadu

Predsjednik KUD-a Bijelo Polje Miralem Gluhović zahvalio se domaćinima i na svoj način uručio im je poklon (slika Stari most) kao simbol mira i povezivanja među narodima.
Kultura / Glazba | 18. 12. 2017. u 02:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi prvog ansambla Kulturno - umjetničkog društva Bijelo Polje uzeli su učešće na natjecanju folklornih ansambala Europe u Baselu (Švicarska) koje se održalo od 15. do 17.12. Biti među najboljim ansamblima Europe nije mala stvar, niti obična igra već ogromno iskustvo i velika radost i zadovoljstvo sudjelovati u programu.

Prvi ansambl KUD-a Bijelo Polje popeo se na tron Europe u predstavljanju tradicionalnih folklornih igara naroda BiH. Koreografije Mirze Jaranovića umjetničkog rukovoditelja folklornog ansambla dobile su najviše ocjene publike i ocjenjivačkog suda u Baselu. Domaćin KUD Basel goste iz Bijelog Polja je dočekao dostojanstveno i iznad očekivanja na kojem su članovi ansambla veoma zahvalni.

Predsjednik KUD-a Bijelo Polje Miralem Gluhović zahvalio se domaćinima i na svoj način uručio im je poklon (slika Stari most) kao simbol mira i povezivanja među narodima. Kako je rekao Gluhović, pored priznanja kao najbolji ansambl u kategoriji međunarodne igre najviše ih raduje upoznavanje sa prijateljima iz zemalja širom Europe sa kojim su uspostavili prisne kontakte i suradnju.

Očekivati je na Bjelopoljskim danima folklora - Mostar 2018. da će uzeti učešće veliki broj zemalja i poznavatelja i čuvara folklorne tradicije. Tri dana i tri noći u Baselu govorilo se i pjevalo o Bosni i Hercegovini i najljepšem gradu na svijetu - Mostaru.

Ovogodišnji plan programa je ispunjen sa proputovanih preko 10.000 km širom Europe gdje su tri folklorna ansambla i solistički ansambl ispunili svoje zadatke. Predsjedik Gluhović ovim putem čestita svim članovima, suradnicima, sponzorima i prijateljima društva sretnu i uspješnu 2018. godinu sa željom da i u narednom periodu budemo zajedno.

Gluhović je zahvalio i sredstvima informiranja na podršci u informiranju javnosti o radu ovog KUD-a među kojima je i Bljesak info. Zahvale idu i domaćinima u Baselu, a posebno predsjednici KUD-a Melihi i Admiru Čengiću, Avdi i Safeti Zečević u čijem su motelu boravili, te njihovim kolegama i svim roditeljima i članovima KUD Basel Švicarska.

Kopirati
Drag cursor here to close