Stolačka tarča

VIDEO | Mlečani osvojili Hercegov grad u Stocu; sutra konačna bitka!

Vitezovi su pripremili odličan performans tako da se činio da se radi o pravoj borbi. Posjetitelji su se lako mogli uživjeti u borbu i vratiti u srednji vijek.
Kultura / Flash | 10. 05. 2019. u 22:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi dan Stolačke tarče na Starom gradu Vidoškom iznad Stoca završen je spektakularnom borbom vitezova u kojoj je uživalo nekoliko stotina okupljenih posjetitelja.

Mlečani su napali Hercegov grad, a zbog malobrojne vojske Herceg Stjepan Kosača se povukao u Blagaj i najavio kako će sutra doći da se obračuna s Mlečanima i vrati grad pod svoju kontrolu.

Vitezovi su pripremili odličan performans tako da se činio da se radi o pravoj borbi. Posjetitelji su se lako mogli uživjeti u borbu i vratiti u srednji vijek.

Tarča je započela svečanim mimohodom viteških skupina kroz centar grada, dok se svečano otvorenje održalo na Starom Vidoškom gradu.

Posjetitelji i u subotu mogu uživati u srednjovjekovnom ansamblu iz Mađarske, Hollonenek Hungarica, slovačkoj povijesnoj postrojbi Ursus, predstavi Red Ružica grada, Makovim lakrdijašima, srednjovjekovnim likovnim i plesnim radionicama te radionicama streličarstva i keramike za djecu.

Na sajmu je ove godine po prvi puta i Konjički klub Stina iz Gruda koji će organizirati šetnju na konjima za djecu i odrasle. Vrhunac programa u subotu je u 20:00 sati kada će se dogoditi uprizorenje Obrane Hercegovog grada.

Stolačka tarča se iz godine u godinu trudi potaknuti svijest o očuvanju nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine, te njegovati ljubav prema povijesti i kulturnoj baštini. Posjetite prekrasnu Stolačku tvrđavu i uživajte u zanimljivom vikendu u Stocu.

Ulaz za djecu je besplatan, dok je za odrasle 5 KM, i ulaznica vrijedi za oba dana održavanja manifestacije napominju organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close