Napredak

'U sjenci Branka Mikulića' nova knjiga Mile Lasića

Kultura / Flash | 16. 04. 2015. u 08:44 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatsko kulturno društvo Napredak obogatilo je svoju knjižnicu za još jedno izdanje. Naime, iz tiska je izašla knjiga U sjenci Branka Mikulića autora prof. dr. Mile Lasića iz Mostara.

U knjizi su sabrani članci Lasića o jednom od najuglednijih političara Jugoslavije, Branka Mikulića. Autor opisuje mjesto i ulogu Branka Mikulića u političkom i društvenom životu Bosne i Hercegovine i Jugoslavije, njegovu djelovanju i životu. S druge, pak strane, rado se prisjeća trenutaka provedenih s Mikulićem kao njegov blizak suradnik, govoreći o njemu kao osobi, opisujući ga kao vrlo dobrog čovjeka.

HKD Napredak želi očuvati institucionalnu memoriju na Branka Mikulića, ne ulazeći u njegova politička i vjerska opredjeljenja, te istaknuti pozitivno od komunističkog sustava. Treba istaknuti da je Planinka Mikulić bila djelatnica HKD Napretka, a Branko Mikulić je podržavao rad Napretka.

Knjigu U sjenci Branka Mikulića svi zainteresirani mogu kupiti u prostorijama HKD Napredak, (ulica M. Tita 56, Sarajevo).

Kopirati
Drag cursor here to close