16. rujan 2022.

U Mostar dolazi multimedijalna izložba arhitektonskih radova

Publici će biti predstavljena selekcija projekata recentne arhitekture iz 18 različitih Europskih zemalja.
Kultura / Flash | 14. 09. 2022. u 10:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / U Mostar dolazi multimedijalna izložba arhitektonskih radova 

U Mostar dolazi multimedijalna izložba arhitektonskih radova pod nazivom "Europska nagrada za suvremenu arhitekturu Mies van der Rohe" (EU Mies Awards") 2022.g. koju svake dvije godine dodjeljuje Europska komisija Fondacije Mies van der Rohe iz Barcelone.

Nagrada nosi ime po Mies van der Rohe-u, jednom od najpoznatijih imena u stvaranju moderne funkcionalne arhitekture.

Publici će biti predstavljena selekcija projekata recentne arhitekture iz 18 različitih Europskih zemalja: 33 rada iz užeg izbora, 7 finalista odnosno pobjedničkih radova, 13 BiH nominiranih projekata iz razdoblja 2013-2022 kao i osvrt na Barcelona paviljon. Izložba je upotpunjena video/audio zapisima o nastanku i životu izloženih objekata te intervjuima učesnika spomenute izložbe.

Gostovanje izložbe u Mostaru je organizovano od strane Udruženja ForA iz Mostara u suradnji sa festivalom BINA (Beogradska internacionalna nedelja arhitekture). Događaj su omogućili sponzori: Grad Mostar, Bljesak Info a Zlatni sponzor je Ytong BH d.o.o. iz Tuzle. Kao dio međunarodnog koncerna Xella Group, Ytong BH jedan je od vodećih proizvođača i dobavljača održivih građevinskih materijala, koji građevinskom sektoru, pored visokokvalitetnih, premium građevinskih rješenja, nudi i sveobuhvatne tehničke savjete i podršku.

Izložba će biti otvorena 16.09.2022g. u velikoj galeriji Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača u Mostaru, s početkom u 19:30h i ostaje otvorena za posjete do 28.09.2022.

Posjetitelji su također pozvani da prisustvuju predavanju Ivana Blasi, koodrdinatora i kustosa Fondacije Mies van der Rohe iz Barcelone, koje će se 16.09.2022.g. održati u amfiteatru Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača s početkom u 17:30.

Kopirati
Drag cursor here to close