Večeri prethodilo predavanje književnika

Studenti uživali na književnoj večeri u Narodnoj biblioteci Mostar

Bogata kulturna večer održana je na Fakultetu humanističkih nauka Univerziteta ''Džemal Bijedić'' odnosno u Narodnoj biblioteci Mostar.
Kultura / Flash | 26. 04. 2018. u 20:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predavanje književnika Irfana Horozovića održano je u četvrtak u amfiteatru Fakulteta humanističkih nauka Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru, a u organizaciji navedenog fakulteta te Narodne biblioteke Mostar.

Uz Horozovića, u programu su sudjelovali prof. dr. Dijana Hadžizukić i doc. dr. Lejla Žujo-Marić te studentice Azra Bašić, Sedina Hujdur, Ajla Begić, Lejla Hrnjica i Amila Mahmić s Odsjeka za bosanski jezik i književnost FHN.

''Na Fakultetu humanističkih nauka smo odlučili organizirati ono što je najbitnije za naše studente, a to je predavanje, koje je književnik održao o književnosti o nekim pitanjima koja njega intrigriraju i o kojima govori i kroz svoje romane.

Riječ je o književniku koji nije samo romanopisac nego i dramski pisac, publicist, esejist i pisac za djecu. Vrlo značajan ime bosanskohercegovačke, bošnjačke i južnoslavenske književnosti'', rekla je Irma Marić, doc.dr. s Fakulteta humanističkih nauka.

Druženje je nastavljeno na književnoj večeri održanoj u Narodnoj biblioteci Mostar.

U programu su sudjelovale doc. dr. Irma Marić i mr. sc. Elvira Mezit-Šehović te studentice bosanskog jezika i književnosti – Tajma Hatić, Selma Aškraba i Maida Husnić.

Kopirati
Drag cursor here to close