Mostar

Ruke im se pozlatile: Otvorena izložba ebru umjetnosti i filografije 55 umjetnika

Kultura / Flash | 04. 08. 2017. u 06:07 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu tradicionalne kulturne manifestacije "Mostarsko ljeto 2017." večeras je u prostorijama Yunus Emre instituta u Mostaru otvorena izložba ebru umjetnosti i filografije 55 mladih umjetnika, javlja agencija Anadolija.

Direktor Instituta Yunus Emre Mostar, Yunus Dilber, ističe kako je ova izložba nastala radom polaznika tromjesečnog kursa ebru umjetnosti i filografije koji je organiziran u partnerstvu Instituta Yunus Emre Mostar i Centra za edukacijske tečajeve i umjetnost KAYMEK Mostar.

"Da je naš tečaj uspješan, najbolje svjedoči večerašnja izložba na kojoj su prikazani radovi 55 polaznika tečaja ebrua i filografije, koji su na spomenutim tečajevima naučili neke od najfinijih detalja ovih umjetnosti", kaže Dilber.

Koordinatorica Kaymek kurseva u Mostaru, Billur Dilber je naglasila kako je ponosna izložbom mladih umjetnika koji su kroz tromjesečne tečajeve pokazali nevjerojatne sposobnosti.

"Ruke vam se pozlatile, sve je ovo vaš trud i rad. Mi smo samo malo pomogli da se sve ovo organizira", kazala je Dilber, obrativši se polaznicima tečaja te zahvalila svima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji događaja.

Navodeći kako nije bilo moguće na ovoj izložbi predstaviti svaki rad koji je nastao tijekom tečaja, izrazila je nadu da će svi polaznici nastaviti s nadogradnjom stečenih vještina.

"Ja se nadam da ovaj posao neće biti samo ručni rad i da će naši mladi dodavati svoje mišljenje i komentare, jer zaista vjerujem da će neki od njih onda postati veliki umjetnici na međunarodnoj scenu u ovoj oblasti", kazala je Dilber, koja je budno motrila nastajanje umjetničkih djela turske kulture u Mostaru.

Direktor Centra za kulturu u Mostaru, Senad Suljić, koji je jedan od organizatora Festivala "Mostarsko ljeto", ističe kako je ovogodišnji festival u gradu na Neretvi donio pravo bogatstvo turske kulture i tradicije, čime je i festivalu osnažio misiju na međunarodnom djelovanju.

Izložba mladih umjetnika će biti otvorena do 9. kolovoza, a svakim radnim danom u razdoblju od 10 do 17 ljubitelji umjetnosti mogu posjetiti ovu izložbu u Yunus Emre institutu u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close