Odgovorno izvještavanje

Raspisan natječaj za novinarsku nagradu 'Srđan Aleksić'

Na natječaju mogu sudjelovati organizacije civilnog društva iz Bosne i Hercegovine, kao i radne grupe što djeluju u okviru PRO-Budućnost projekta
Kultura / Flash | 04. 07. 2018. u 10:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mreža za izgradnju mira raspisala je natječaj za novinarsku nagradu "Srđan Aleksić" za profesionalno izvještavanje o marginaliziranim grupama u kontinuitetu i za razvoj društveno odgovornog novinarstva.

Na natječaju mogu sudjelovati organizacije civilnog društva iz Bosne i Hercegovine, kao i radne grupe što djeluju u okviru PRO-Budućnost projekta, koje do 31. srpnja pošalju prijedloge emisija, medija ili novinarki/novinara koji profesionalno i u kontinuitetu izvještavaju o marginaliziranim grupama u bh. društvu i time doprinose rješavanju problema ovih društvenih grupa u praksi i razvoju društveno odgovornog novinarstva.

Sudjelovati mogu i novinari koji do 31. srpnja pošalju tekstove/priloge o tematici pomirenja i kulture sjećanja, kojima se promovira mir, suživot i razumijevanje među različitim etničkim grupama u BiH.

Novinarska nagrada "Srđan Aleksić" bit će dodijeljena 21. rujna na Međunarodni dan mira.

Prijave se mogu slati na adresu: Helsinški parlament građana Banjaluka, Bana Lazarevića 21, 78000 Banjaluka ili na e-mail: [email protected].

Novinarska nagrada "Srđan Aleksić" se već petu godinu dodjeljuje u okviru USAID-ovog projekta PRO-Budućnost, priopćeno  je iz Mreže za izgradnju mira – ured u Sarajevu.


Kopirati
Drag cursor here to close