Ulaz na sve sadržaje je besplatan

Pogledajte što Vas do kraja tjedna očekuje na ''Mostarskom ljetu''

Predstava ''Bilo jednom'' je o životu koji nas uhvati na prepad, dok smo bili mladi. Pokaže nam stotine puteva, prepusti vremenu, a mi onda lutamo tim putevima nekada zalutamo, a nekada se vratimo.
Kultura / Flash | 23. 06. 2023. u 12:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak večer 23. lipnja u 20 sati na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u okviru Mostarskog ljeta 2023. bit će odigrana predstava ''Bilo jednom...'' autora i redatelja Jasmina Krpe, prema tekstu Miloša Radovića, nastala u produkciji Narodnog pozorišta u Mostaru.

Predstava ''Bilo jednom'' je o životu koji nas uhvati na prepad, dok smo bili mladi. Pokaže nam stotine puteva, prepusti vremenu, a mi onda lutamo tim putevima nekada zalutamo, a nekada se vratimo. O trenutku kada se pogledamo u ogledalo i zapitamo ko je taj čovjek i kako smo postali to što smo danas i šta nam je to vrijeme neprimjetno napravilo. Pokušavamo naći onog davnog sebe u tom licu preko puta. Sjetimo se šta smo sve sanjali, planirali... U predstavi ćete sigurno prepoznati nešto svoje i možda razmisliti o nekim bitnim 'malim' stvarima svog života i da li je nešto moglo drugačije.

U predstavi igraju Ajla Hamzić i Emir Sejfić.

U nedjelju, 25.06., u Pozorištu lutaka u Mostaru bit će izvedena predstava "Jedi zdravo, šetaj pravo" nastala prema tekstu i u režiji Nedžada Maksumića, s početkom u 19 sati.

Ovo je priča o snazi dječije mašte i moćima njihove igre. Djeca sama stvaraju svoj svijet od snova,od šala, od nestašluka. Igraju se i pokazuju djeci u publici kuda ih sve njihove igre mogu odvesti. Djeca budna sanjaju i uživaju u svojim snovima. Tako se uče glumiti, jer šta je gluma nego igra, jer šta je predstava nego proživljen san. U ovoj predstavi niko od djece nije sam, svi su stalno na sceni, dijele sudbinu svojih likova i dijele uloge u svojoj igri. Kada treba ozbiljni su, kada treba veseli su, kada treba veliki su, kada treba najmanji su. Igraju, glume i raduju se. Svi zajedno, svi prijatelji, svi razigrani. Veliki smijeh na kraju najveći je dar koji nam mogu dati.
Ovo je već druga predstava nastala u sklopu Dječijeg lutkarskog i dramskog studija Pozorišta lutaka u Mostaru, a u predstavi igra sedamnaest sudionika šestomjesečne radionice.

Iste večeri (nedjelja, 25.06.), u Ulici Braće Fejića, u 21 sat bit će upriličena video izložba "Nju je lako voljeti" autora Dade Ruvića. Videa su snimljena zajedno sa video produkcijom dron.ba.

Na izložbi će biti prikazano 30 minuta videa sa preko 500 lokacija u Bosni i Hercegovini.

''Nju je lako voljeti'' je naziv prve bh. video izložbe. Koncept izložbe je da su na 11 televizora izložena videa koja su snimana posljednjih osam godina. Snimljeni su svi najljepši dijelovi, vodopadi, planine, rijeke i ostali dijelovi Bosne i Hercegovine.

Ulaz na sve sadržaje je besplatan.

Kopirati
Drag cursor here to close