Advent u knjižnici

Održana božićna pričaonica u Narodnoj knjižnici HNŽ

U svijet božićnih priča uvele su nas Mia Jurišić, Andrea Ostojić, Monika Drežnjak, Maja Mijatović, članice kluba čitatelja Dvonosac.
Kultura / Flash | 23. 12. 2021. u 12:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu, 22. prosinca 2021. godine, na Dječjem odjelu Narodne knjižnice HNŽ, Mostar u sklopu Adventa u Narodnoj knjižnici HNŽ, Mostar održana je božićna pričaonica.

U svijet božićnih priča uvele su nas Mia Jurišić, Andrea Ostojić, Monika Drežnjak, Maja Mijatović, članice kluba čitatelja Dvonosac.

''Postoje vrijednosti koje su bezvremenske i rado smo ih se sinoć prisjetili uz kolačiće i pisma Djedu Božićnjaku. U čarobnoj atmosferi nadolazećih blagdana, u društvu najmlađih, oživjeli smo duh Dickensovog Božića - Božića punog suosjećanja, iskrenog i djetinjeg, kakvog se i samo može stvoriti promatranjem iz dječje perspektive'', kazalu su iz Narodne knjižnice HNŽ.

''Možda u užurbanoj atmosferi suvremenog života često zaboravimo da je pričanje priča temeljna ljudska potreba koju su potisnuli suvremeni alati komunikacije. Zato smo na trenutak predahnuli i ispričali priču čija je pouka univerzalna i svevremenska, bliska nevinom dječjem srcu, ali odraslom čovjeku koji se želi prisjetiti nekadašnjeg sebe kojeg je možda zaboravio. Ima li boljeg alata za povratak sebi od pričanja priče i prikladnijeg vremena za to od božićnih blagdana?'', dodali su.

Kopirati
Drag cursor here to close