"Go Set A Watchman"

Novi roman Harper Lee najbrže prodavana knjiga

Kultura / Flash | 21. 07. 2015. u 08:06 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Roman "Go Set A Watchman" američke književnice Harper Lee postao je najbrže prodavana knjiga u povijesti izdavačke kuće Harpercollins.

Kako prenosi Reuters, u prvom tjednu je samo u Sjevernoj Americi prodano više od 1,1 milijun primjeraka. Knjiga je objavljena 14. srpnja, 55 godina nakon izlaska kultnog romana "Ubiti pticu rugalicu", dosad jedinog romana 89-godišnje Lee koji govori o rasnoj nejednakosti na američkom jugu.

Priča romana "Go Set A Watchman" koji je Lee napisala sredinom prošlog stoljeća, događa se dva desetljeća nakon radnje prve knjige.?unakinja Jean Loise Finch, poznatija kao Skaut, odlazi iz New Yorka za Alabamu, u posjetu svom ocu Atikusu. U svom rodnom gradu se iznova suočava sa rasističkom atmosferom koja u njemu vlada.

"Prvi tjedan prodaje knjige "Go Set A Watchman" prevazišla je sva naša očekivanja", izjavio je Brian Mary, predsjednik kuće Harpercollins.

"Oduševljeni smo reakcijom čitatelja na ovo novo, povijesno djelo jedne legende među piscima kao što je Harper Lee", dodao je on.

Harper Lee se povukla iz javnog života nakon uspjeha romana "Ubiti pticu rugalicu", koji se smatra jednim od najznačajnijih djela američke suvremene književnosti prema kojem je 1962. godine snimljen i Oskarom nagrađeni film sa Gregoryem Peckom u glavnoj ulozi, prenosi Tanjug.

Kopirati
Drag cursor here to close