Putuje

Nektar OK Fest karavan na putu kulture

Stanice Nektar OK Fest karavana bit će one sredine iz kojih dolazi najveći broj posjetitelja na Tjentište, kako bi im na taj način pružili zahvalnost za ukazano povjerenje tijekom 6 godina postojanja festivala.
Kultura / Flash | 06. 10. 2020. u 09:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Usljed pandemije korona virusa koja je u potpunosti promjenila životne navike i svakodnevnicu, te u negativnom kontekstu značajno utjecala na mnoge gospodarske grane, od kojih su najpogođenije turizam i festivalska industrija, kao i kompletna kulturna scena, svi događaji, festivali i manifestacije većeg kapaciteta u BiH, regiji, Europi i svijetu su prolongirani za narednu godinu.

''U želji i namjeri da što kvalitetnije promoviramo planirani i najavljeni program festivala za 2021. godinu, te u partnerstvu na institucijama kulture u Republici Srpskoj i BiH stvorimo kvalitetan kulturni sadržaj koji će istovremeno vratiti program i publiku u ove ustanove, OK team pokrenuo je projekt ''Nektar OK Fest karavan''. Namjera istoga je da ''probudi'' i ''osvježi'' kulturne sadržaje u našoj zemlji, koji su gotovo upotpunosti obustavljeni tijekom većeg dijela 2020. Godine'', priopćili su organizatori

Stanice Nektar OK Fest karavana bit će one sredine iz kojih dolazi najveći broj posjetitelja na Tjentište, kako bi im na taj način pružili zahvalnost za ukazano povjerenje tijekom 6 godina postojanja festivala, ali i kako bi im u vrijeme krize izazvane pojavom korona virusa donijeli dašak Tjentišta i festivala u njihov grad.

Kompletan program sprovodit će se u skladu sa svim epidemiološkim mjerama koje u trenutku realiziranja istoga budu na snazi.

Karavan kreće iz općine Foča, koja je i domaćih najvećeg glazbenog festivala u BiH. Dvodnevni program koji će se realizirati 17. i 18. listopada u suradnji s Centrom za kulturu i informiranje Foča, obuhvatit će zanimljive kulturne sadržaje koji u novom ruhu, često nazivanim i ''novo normalno'' za publiku ove regije, poslije duge pauze donose atraktivan program.

Program počinje u subotu 17. listopada u izložbenoj sali Centra za kulturu i informiranje, otvaranjem izložbe ''OK Fest retrospektiva'' autora Marka Ristića i Vedrana Ševčuka. Nakon toga u kinu Dolly Bell bit će upriličena projekcija filma ''Tusta'', redatelja Andreja Korovljeva. Riječ je o dokumentarnom filmu o najvećem frontmenu ex-Yu punk-rock scene, čovjeku koji je prerastao glazbu i postao simbol slobodnog mišljenja i zdravog razuma – Branku Črnac Tusti, frontmenu benda KUD Idijoti.

Večernji sati u subotu 17. listopada u Gradskom pozorištu Foča, rezervirani su za koncert Nenada Marića alias Kralj Čačka, koji trenutno uživa veliku popularnost u cijeloj regiji. Njegova glazba predstavlja mješavinu jazza, bluesa, rock 'n' rolla i šansone i ne tako rijetko, mnogi ga porede sa velikanom Tomom Waitsom, navodi se u PR priopćenju.

U nedjelju 18. listopada program Nektar OK Fest karavana donosi projekciju još jednog dokumentarca sa elementima igranog filma. Ovoga puta riječ je o filmu ''Nebeska tema – priča o Vladi Divljanu'', redatelja Mladena Matičevića. Promocijom knjige autra Dušana Vesića ''Bunt dece socijalizma'', koja donosi priču o prvoj generaciji bendova novog talasa jugoslovenske rock kulture, Nektar OK Fest karavan završava dvodnevni program u Foči i nastavlja put Trebinja, gdje u suradnji s Kulturnim centrom Trebinje, 31. listopada i 01. Studenog publiku očekuje također veoma interesantan i sadržajan program.

Broj mjesta na svakom najavljenom događaju je ograničen u skladu s epidemiološkim mjerama. Ulaz je besplatan, a sve informacije o načinu preuzimanja ulaznica bit će dostupne na službenom linku FB eventa - https://www.facebook.com/events/2776101145979224/ , kao i u Centru za kulturu i informiranje Foča.

Nakon Foče i Trebinja, sljedeće stanice na kojima staje Nektar OK karavan su Zvornik (JU Dom omladine, 05. – 06. studeni), Banjaluka (Kulturni centar Banski dvor, 10. – 11. studeni), Mostar (Muzički centar Pavarotti, 27. – 28. studeni). Uskoro će biti poznati programi za navedene gradove, kao i datumi i program koji vas u narednom razdoblju očekuje u Gradišci, Doboju, Zenici, Sarajevu, Tuzli.

Kopirati
Drag cursor here to close