Izložba u Gimnaziji

Mostarski gimnazijalac napravio 3D model svoje škole

Izložbu je otvorilo Saša Šantić, akademski slikar i profesor likovne umjetnosti koji je pohvalio učenike za svoj rad istaknuvši da je proces izrade ovih modela bio jako kompliciran.
Kultura / Flash | 29. 01. 2020. u 13:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izložba 3D modela koje su, u sklopu Zimskog umjetničkog festivala, radili učenici Gimanzije Mostar  i UWC Mostar održana je u srijedu u prostorijama ove škole.

Foto: Bljesak.info / Izložba 3D modela održana je u Gimnaziji Mostar

Izložbu je otvorilo  Saša Šantić, akademski slikar i profesor likovne umjetnosti koji je pohvalio učenike za svoj rad istaknuvši da je proces izrade ovih modela bio jako kompliciran.

''Učenici su sami išli na lokacije, mjerili i radili proračune. Naravno, koristili su i fotografije te uspoređivali mjere i pravili predmete koje su kasnije izvukli 3D printerom. Bilo je dosta teško ali zaslužili su sve pohvale'', kazao je.

Foto: Bljesak.info / Izložba 3D modela održava se u sklopu Zimskog umjetničkog festivala

Domagoj Mandić, učenik Gimnazije Mostar koji je radio je 3D model svoje škole opisuje proces prilično zahtjevnim ali ne krije oduševljenje samim projektom.

Foto: Bljesak.info / Izložbu je otvorilo Saša Šantić, akademski slikar i profesor likovne umjetnost

''Uzeo sam tlocrt škole uradio sam sve detalje škole, poput prozora, fasade i ostalo, izmjerio sam ih i usporedio sa slikama kako bih mogao modelirati taj dio te nakon toga školu isprintao u njezinom fizičkom obliku na 3D printeru'', kaže dodajući da  je bilo poptrebno i naučiti malo više o 3D modeliranju i solidworksu.

Foto: Bljesak.info / Proces izrade modela bio je jako kompliciran

''Sad idem na dodatne edukacije o ovome jer bih volio studirati nešto u ovom smjeru'', rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close