Lejletu-l-kadr

Mostar: Zajedničkim iftarom obilježena posebna noć u ramazanu

Kultura / Flash | 22. 06. 2017. u 06:16 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Mostar, na malonogometnom stadionu Univerzitetskog i sportsko-rekreacijskog centra 'Midhat Hujdur Hujka' u Sjevernom logoru u Mostaru, upriličen je zajednički iftar za sve postače.

Baš kao i lani, tradicionalni iftar upriličen je u noći Lejletu-l-kadra, mubarek noći u kojoj je počela objava časnog Kur'ana. Zajedničkom iftaru u Sjevernom logoru nazočio je veliki broj postača s područja Mostara a s njima su iftarili i mostarski muftija Salem ef. Dedović kao i glavni mostarski imam Suljo ef. Cikotić.

"Drago nam je da je ovaj jedan karavan ramazanskog zajedništva, mira i ushićenja svoju kulminaciju doživio upravo u mubarek noći Kadra. Zaista je ovo jedna kulminacija dobrote, Božje milosti i blagoslova. Zajednički iftari su jedna divna poslanička tradicija i nama je neobično drago što je Mostar preteča u organizaciji ovih velikih događaja", kazao je muftija Dedović.

"Drago nam je da smo za vrijeme mubarek mjeseca ramazana bili u prilici prisustvovati sličnim, ne ovolikog obima, ali zajedničkim iftarima na kojima se okupljao veliki broj vjernika iz različitih društvenih struktura. Iz Mostara je krenula jedna dobra ideja, a ta ideja polako zaživljava u gotovo cijeloj Hercegovini, a riječ je o okupljanjima, širenju dobrote, zajedničkim iftarima", kazao je mostarski muftija Dedović.

Ef. Cikotić je izrazio zadovoljstvo što iftarske radosti u ovoj mubarek noći dijeli tako veliki broj vjernika i postača.

"Naše je ono što smo spremni s drugima podijeliti. Pored zajedničkog iftara, noć Kadra koja je bolja od 1.000 mjeseci će u Sjevernom logoru biti obilježena i učenjem Kur'ana, kaderske dove, noćnim namazom te prigodnim programom", kazao je Cikotić.

Kopirati
Drag cursor here to close