MTM

Mostar: Svjetski dan kazališta za mladu publiku

Kultura / Flash | 17. 03. 2017. u 08:39 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak, 20. ožujka Svjetski je dan kazališta za mladu publiku. Tim povodom u kazalištu za djecu i mlade širom svijeta igrat će se predstave, otvoriti sva vrata kazališta za razne susrete sa poublikom. Čitat će se i poruke upućene tim povodom.

Mostarski teatar mladih već sedmi put 20. ožujka počinje MAT fest koji traje do 27. ožujka - Svjetskog dana teatra.

Svečanost otvaranja ovogodišnjeg MAT festa bit će u ponedjeljak, 20. ožujka na Memorijalnoj sceni 2532 s početkom u 19,30 sati. Nakon čitanja poruke bit će odigrana peta repriza interaktivne predstave "Hoću letjeti". Inače na MAT festu broj 7 bit će izvedeno 8 predstava od čega tri premijere.

Ovogodišnju poruku u povodu Svjetskog dana teatra za mladu publiku uputio je Francisco Hinojosa (Mexico City, 1954.) jedan je od vodećih meksičkih pisaca za djecu. Ubrzo nakon što je diplomirao književnost, počeo je pisati poeziju, a uskoro i novele i romane za djecu. 1984. godine dobio je nagradu IBBY za knjigu La vieja que comía gente (Starica koja je jela ljude).

Objavio je još deset knjiga za nakladnika Fondo de Cultura Económica (FCE). Ove ga je godine Meksički nacionalni odbor za kulturu i umjetnost (Conaculta) izabrao za veleposlanika koji će predstavljati i promicati književnost za djecu i mlade u Meksiku.

 

Kopirati
Drag cursor here to close