dramski odgoj

Mostar: Odluka o dodjeli godišnjih nagrada Centra za dramaski odjel

Kultura / Flash | 28. 11. 2015. u 11:34 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom 27. studenoga – Međunarodnog dana dramskog odgoja, Centar za dramski odgoj Mostar dodijelio je nagradu za trajni doprinos razvoju dramskog odgoja u Bosni i Hercegovini Ljubici Ostojić iz Sarajeva za cjeloživotnu posvećenost teatru djece i mladih te promicanje principa tog teatra, nastalog na dramskom odgoju.

Ista nagrada dodijeljena je Dis-u, Pozorištu mladih Banja Luka za dvadesetogodišnju misiju posvećenu širenju ideje dramskog odgoja kao moćnog sredstva za preobražaj, kako svakog pojedinca, tako i društva u cjelini.

Nagrade za doprinos razvoju dramskog odgoja u Bosni i Hercegovini dobili su Gradsko kazalište mladih Vitez za dugogodišnju misiju širenja ideje teatra, dramskog odgoja i promicanje autentičnog teatarskog izraza u Bosni i Hercegovini te Helsinški odbor za ljudska prava Republike Srpske Bijeljina za kontinuiranu promociju dramskog odgoja u obrazovanju mladih Bosne i Hercegovine o ljudskim pravima i nastojanje da takve metode postanu dio pedagoških standarda u školama BiH.

Dobitnici godišnjih priznanja za postignuća u području dramskog odgoja u protekloj sezoni ili školskoj godini su Edita Kevro iz Mostara za uspješan stvaralački, stručni, metodički i organizacijski dramsko – odgojni rad u lokalnoj zajednici

- Velida Popović iz Kotor Varoši za uspješan stvaralački, stručni, metodički i organizacijski dramsko – odgojni rad u lokalnoj zajednici

- Albina Junuzović iz Gračanice za uspješan stvaralački, stručni, metodički i organizacijski dramsko – odgojni rad u lokalnoj zajednici

- Srećko Marčeta iz Novog Grada za uspješan stvaralački, stručni, metodički i organizacijski dramsko – odgojni rad u lokalnoj zajednici.

Nagrade će biti uručene na svečanosti u Mostaru, u subotu, 12. prosinca u Memorijalnoj sceni 2532 sapočetkom u 20 sati u okviru 12. Foruma dramskog pisca posvećenog dramskom opusu Ljubice Ostojić, priopćeno je iz CDO-a.

Kopirati
Drag cursor here to close