Europeana 1914-1918

Mostar: Donesite i vi neispričane priče iz Prvog svjetskog rata

Kultura / Flash | 10. 05. 2016. u 13:21 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosna i Hercegovina dobila je priliku, pored još dvadesetak zemalja, da doprinese jedinstvenoj paneuropskoj digitalnoj knjižnici - Europeana - i sačuva pojedine uspomene iz Prvog svjetskog rata u sklopu projekta pod nazivom 'Europeana 1914-1918'.

Poslije prikupljanja u Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci Sarajevo, Narodna knjižnica HNŽ Mostar dobila je priliku biti dio ovog projekta.

Imate li skrivenu kutiju koja sadrži pisma, slike ili dnevnike koji dokumentiraju život vaše obitelji prije 100 godina? Donesite svoje obiteljske priče i sjećanja na Dane prikupljanja uspomena iz Prvog svjetskog rata'.

''Donesite predmete ili dokumente iz vremena Prvog svjetskog rata na jedan od dana prikupljanja uspomena. Tim stručnjaka će vam pomoći da digitalizirate predmete/dokumente i dodate detalje u online arhivu, te tako sačuvate vaše neobjavljene priče'', poručuju iz Narodne Knjižnice Mostar.

Dani prikupljanja uspomena iz Prvog svjetskog rata 1914 – 1918., bit će organizirani u Narodnoj Knjižnici HNŽ-a 20. i 21. svibnja 2016. godine od 10 do 18 sati.

Inače, arhiv 'Europeana 1914 – 1918' dat će odgovore i sačuvati brojne obiteljske priče, a današnjim generacijama približiti osobna svjedočanstva iz Prvog svjetskog rata.

Dani prikupljanja uspomena organiziraju se širom Europe, a Bosna i Hercegovina je jedna od sudionica koja će s prikupljenim predmetima ispričati svoju priču i sačuvati je za generacije koje dolaze.

Više informacija o projektu možete potražiti ovdje, a mediji informacije mogu dobiti preko e-maila [email protected] i na telefon 036 319799.

Kopirati
Drag cursor here to close