Službeni suvenir

Mostar će idući tjedan dobiti službeni suvenir

Kultura / Flash | 26. 04. 2017. u 09:33 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Idući tjedan bi Mostar napokon trebao dobiti službeni suvenir grada. Naime, kako je za Bljesak.info rekao Arnel Voljevica iz Gradske uprave Grada Mostara komisija će izabrati službeni suvenir na osnovu radova koji su pristigli na nagradni natječaj za izradu suvenira.

Voljevica je rekao kako je na natječaj stiglo oko 50 radova iz BiH i inozemstva. Rekao je kako je formirana komisija koja će odlučiti o izboru službenog suvenira.

Admira Čustović iz Gradske uprave je za Bljesak.info rekla kako komisiju čine profesori sa likovnih akademija iz Mostara i Širokog Brijega, osobne iz javnog života, te tri zaposlenika Gradske uprave.

Novčane nagrade

Podsjećamo, kako je nagradni natječaj za izradu suvenira Grada Mostara bio otvoren 60 dana. Prilikom raspisivanja natječaja navedeno je kako suvenir treba biti odraz tradicije i kulturno-povijesne baštine i izražavati autentične prirodne i turističke vrijednosti i atraktivnosti Grada Mostara.

Radovi koji su se mogli prijaviti na natječaj mogli su biti formi tradicionalnog suvenira, urbanog suvenira, drugih ukrasnih ili uporabnih predmeta, te ostalih predmeta ili radova koji uključuju nove tehnologije - multimedija.

S obzirom da se radi o nagradnom natječaju autorima će biti podijeljena tri iznosa od 3.000, 2.000 i 1.000 KM. Isplatom nagrade autoru, autorska prava prelaze na Grad Mostar.

Što građani misle?

Građani smatraju kako bi najidealnije bilo da se na službenom suveniru grada Mostara nalazi Stari most. Naime, prema anketi koju je proveo portal Bljesak.info 72 posto ljudi smatra da bi na službenom suveniru trebala biti ova čuvena građevina.

Da sunce i vino trebaju biti na suveniru Mostara smatra 16 posto građana, dok ih 12 posto smatra kako ovom gradu ne treba suvenir.

Kopirati
Drag cursor here to close