Govorite li hrvatski

Monodrama Joška Ševe u četvrtak na velikoj sceni Kosače

U izvedbi predstave sudjelovat će i Akademski zbor Pro musica iz Mostara, s izvedbama pjesama na tekstove hrvatskih autora.
Kultura / Flash | 12. 04. 2018. u 08:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 
 
U organizaciji udruge "Moj grad" u četvrtak, 12. travnja 2018., u HD HS Kosače, u 19 sati, bit će održana izvedba predstave "Govorite li hrvatski?", autora i glumca Joška Ševe. 
 
Monodrama Govorite li Hrvatski premijerno je izvedena 11. veljače 1994. u Dramskom kazalištu Gavella. Joško Ševo na pitanje Govorite li Hrvatski? odgovara na najbolji mogući način, stihovima i monolozima nekih od najvećih hrvatskih pjesnika i pisaca. Tako se u predstavi mogu čuti tekstovi Iva Vojnovića, Ivana Gundulića, tekst Bašćanske ploče, Marina Držića, Ivana Kozarca, Tina Ujevića, Drage Ivaniševića i mnoge druge. Predstava je odigrana 528 puta na tri kontinenta. 
 
Joško Ševo, dramski je prvak, kazališni, televizijski i filmski glumac, te jedan od najmlađih redovitih profesora na Odsjeku glume. Tijekom svoje duge karijere odigrao je mnoge uloge poput Pometa iz Dunda Maroja izvedenog u zagrebačkom HNK-u te ulogu Mate Arpuna u predstavi Škrtičina HNK Šibeniku, ulogu Drage u predstavi Poletija grdelin iz žuja i  brojne druge. Za svoj rad je dobio brojne nagrade od kojih treba izdvojiti Nagradu Hrvatskog glumišta za najbolju mušku ulogu 2010. i te, iste godine, nagradu Fabijan Šovagović na festivalu glumca u Vinkovcima. Dopredsjednik je Hrvatskog društva dramskih umjetnika, član Festivalskog vijeća Marulovih dana, pročelnik za kazalište i film Matice hrvatske. 
 
U izvedbi predstave sudjelovat će i Akademski zbor Pro musica iz Mostara, s izvedbama pjesama na tekstove hrvatskih autora.
 
Ulaznice za predstavu u prodaji su na blagajni Kosače, po cijeni od 5 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close