Centar za kulturu

Los Rosales obilježio 22 godine postojanja i rada

Svečanost povodom Dana Centra Los Rosales održana je danas u prostorijama Centra za kulturu Mostar.
Kultura / Flash | 11. 03. 2019. u 11:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečanost povodom Dana Centra Los Rosales održana je danas u prostorijama Centra za kulturu Mostar. Štićenici centra Los Rosales predstavili su se svojim gostima prigodnim kulturno-umjetničkim programom.

U programu su sudjelovali štićenici tog Centra, institucije koja svakodnevno odgaja, obrazuje, socijalizira i radno osposobljava djecu i mlade s poteškoćama u razvoju od 3 do 55 godina starosti.

Djeca različitih kategorija i teškoća u razvoju obrazuju se u različitim segmentima, u kojima djeluje predškolska i osnovna škola, potom radno-rehabilitacijske radionice za djecu iznad 18 godina i rezidentni smještaj za djecu koja dolaze iz obližnjih mjesta u kome borave od ponedjeljka do petka.

''Centar Los Rosales postoji i radi već 22 godine. Iza nas je dug i trnovit put, borbe za prava, potrebe, potrebe, želje i nade. Svjesni smo da je pred nama još uvijek dalek put. Već 22 godine smo javna institucija. Nažalost, još uvijek nejedinstvena. Nejedinstvena u smislu ostvarivanja prava na potrebe obrazovanja svih korisnika, osiguranja najnužnijeg da bi svoju školu, centar i zavod osjetili kao drugi dom. Okruženi sigurnošću, bezbrižno, ne misleći što se može promijeniti u budućnosti'', rekli su iz Centra Los Rosales.

Centar je kao javna ustanova izgrađen 1997. godine uz pomoć Vlade Španjolske.

Foto: Bljesak.info / Dana Centra Los Rosales održana je u Centru za kulturu Mostar
Kopirati
Drag cursor here to close