Franjevački muzej

Livno: Izložba "A onda, odjeknuo je onaj hitac u Sarajevu...:Prvi svjetski rat i BiH" do 24. rujna

Kultura / Flash | 03. 09. 2015. u 17:12 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica u Livnu do 24. rujna bit će otvorena gostujuća izložba "A onda, odjeknuo je onaj hitac u Sarajevu...: Prvi svjetski rat i Bosna i Hercegovina" koju je pripremio Historijski muzej Bosne i Hercegovine.

Za realizaciju izložbe korišten je i materijal projekta First World War Centenary Partnership (Partnerstvo za obilježavanje stogodišnjice Prvog svjetskog rata) pod vodstvom Imperijalnih ratnih muzeja u Londonu.

Otvaranjem ove postavke, Franjevački muzej i galerija Gorica u Livnu pridružili su se zajednici svjetskih muzeja koji obilježavaju stogodišnjicu početka Prvog svjetskog rata.

Otvaranju postavke nazočile su i Elma Hašimbegović, direktorica Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine i Amila Lagumdžija, projekt menadžer British Councila u Bosni i Hercegovini.

Izložba kroz dokumente, arhivsku i novinsku građu, fotografije i druge predmete priča priču o Sarajevu, Bosni i Hercegovini i Europi u razdoblju od 1914. do 1918. godine. Izložba uključuje i radionice za kustose i nastavnike koje će biti fokusirane na unaprjeđenje suradnje između muzeja i škola.

Također, izložba je digitalizirana, a na radionicama se koristila suvremena digitalna tehnologija, koja time doprinosi modernizaciji institucije muzeja u Bosni i Hercegovini.

Izložba "A onda, odjeknuo je onaj hitac u Sarajevu: Prvi svjetski rat i Bosna i Hercegovina" je dio projekta Connecting Creatively Connecting Museums koji implementira British Council u sklopu programa "Sarajevo 2014", koji inače financira EU u sklopu obilježavanja stote godišnjice početka Prvog svjetskog rata, s ciljem da se iz Sarajeva širom svijeta pošalje poruka mira, pomirenja i solidarnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close