Troplet poziva

Kreativna radionica u Mostaru: Naučite pisati glagoljicu i hrvatsku ćirilicu

Kultura / Flash | 04. 11. 2016. u 07:36 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu Tropletovih dana kulture 2016. HKZ Troplet , u suradnji s Centrom za djecu, mlade i obitelj SPES, organizira kreativnu radionicu pisanja glagoljice i hrvatske ćirilice (bosanice) za učenike viših razreda osnovnih škola i srednjoškolce.

Cilj ove radionice je omogućiti djeci i mladima zaviriti u škrinju hrvatskoga jezičnog blaga i upoznati ih s pismima kojima su se Hrvati služili kroz povijest, a koja su i danas neprocjenjivi dio naše kulturne baštine. Zavirit ćemo i u početke hrvatske pismenosti preko najvažnijih pisanih spomenika kao što su Bašćanska i Humačka ploča.

Uz kreativnost predavača polaznici radionice bit će u mogućnosti naučiti pisati pokoje slovo glagoljice i bosanice te, osim latinicom kojom se svakodnevno služe, napisati koju riječ i tim pismima. Tko zna, možda se kod nekih jave znatiželja i ljubav za daljnjim proučavanjem ovoga dijela naše kulturne baštine.

Radionica će se održati 8., 9. i 11. studenoga 2016. u prostorijama SPES-a, Zagrebačka 8, s početkom u 19 sati.

Budući da je broj mjesta ograničen, zainteresirani se trebaju javiti što prije na broj mobitela 063 282-877 ili izravno u SPES.

Kopirati
Drag cursor here to close