Povratak u prošlost

Još dva dana do srednjovjekovnog sajma Stolačka tarča

Kultura / Flash | 17. 05. 2017. u 10:49 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još nas samo dva dana dijele od srednjovjekovnog sajma Stolačka tarča koji će se održati 19. i 20. svibnja 2017. godine na starom gradu Vidoškom u Stocu. Ovo je prva manifestacija takvoga tipa u Bosni i Hercegovini, koja je prošlih godina privukla veliki broj domaćih i stranih posjetitelja u Stolac.

Za svibanjsku manifestaciju najavljen je bogat dvodnevni program, čiji sadržaji privlače i mlađu i nešto zreliju publiku. Svečanim mimohodom viteških skupina, koji polazi iz centra grada, u petak, 19.5. u 16:00 h označit će se početak manifestacije. Svečano otvorenje Stolačke tarče bit će na Starom gradu u 16:30h. Za najmlađe zanimljivi program počinje već u 17:00h kada će Mak Teatar prikazati Radionicu čarobnjaštva. Za one koji neće moći biti prisutni u petak, ista radionica će se odviti i u subotu u 18:45 h. Ovu zanimljivu udrugu imat će te priliku gledati i u 18:45h kada će izvesti predstavu Tajni svijet. Plesna skupina povijesnih plesova- Kontea u 17:30h u petak te u 17:15 h u subotu uprizorit će Renesansne plesove. Za sve one koji žele nešto i naučiti na ovome sajmu bit će Radionica mačevanja u 17:45 h koji će predvoditi škola za povijesno i scensko mačevanje Aureus Unicornis te Radionica streličarstva u 19:30h pod vodstvom Reda vitezova Ružice grada.

Oba dana bit će i predstavljanje viteških udruga, a posjetitelji će moći obići i pogledati sve viteške tabore. Vrhunac programa u petak bit će uprizorenje Obrane hercegova grada, te nakon toga Vatreni show u izvedbi Koprivničkih mušketira i haramija. Program se nastavlja kasno u noć nastupom 2 DJ-a.

U subotu već od 16:00 h u velikoj kuli bit će otvorena tamnica za posjetitelje. Već od 16:45 h počinje program za djecu i odrasle uz mnoštvo radionica, plesova i predstava. Ove godine, iz JU Radimlja najavljuju novitet za najmlađe posjetitelje Sajma- Konjički klub Vranac iz Čapljine bit će na raspolaganju onim najmlađima za školu jahanja. I u subotu se nastavlja Bitka za Vidoški grad u 19:30, te Vatreni show u 21:00. u 21:30h je nastup DJ-a čime će završiti ovogodišnja Tarča.

Kopirati
Drag cursor here to close