Zlatko Serdarević

Izložba za sretan nastup Veleža u pretkolu Konferencijske lige

Izložba će biti otvorena u utorak, 6. srpnja 2021. godine u 21 sat u Caffe "Globus" u Fejićevoj ulici.
Kultura / Flash | 03. 07. 2021. u 19:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom skorog obilježavanja zlatnog jubileja, stote godišnjice uspješnog djelovanja FK Velež (1922-2022.), i kao osobni znak podrške za uspješan nastup Rođenih u prvom  pretkolu UEFA Europa Conference league sa FC Coleraine iz Sjevrne Irske, novinar i publicist Zlatko Serdarević priređuje izložbu dokumentarne građe "FK Velež u europskim  kupovima".

Autor će izložiti originalne plakate utakmica iz  sedamdesetih  i osamdesetih godina prošlog vijeka kada se Velež u nekoliko navrata takmičio u Balkanskom kupu, Kupu UEFA i kao dvostruki osvajač nacionalnog pehara u Kupu kupova.

Zatim će biti izložene prospekti, ulaznice, fotografije i novinski izvještaji sa tih pohoda među elitne fudbalske ekipe Starog kontinenta.

"Ovom izložbom iskazujem podršku igračima, stručnom  štabu i rukovodiocima  Veleža za prvi poslijeratni nastup u Konferencijskoj  ligi, koji će se održati u Sarajevu, dva dana nakon  otvaranja izložbe. Podigli su se ogromnim naporima iz  pepela i postigli veličanstveni uspjeh  što niko nije mogao pretpostavljati s obzirom  na uvjete i okolnosti u kojima se našao. Bez sumnje ovo je uspjeh vrijedan svakog respekta. Eksponati ilustrativno svjedoče da su se Rođeni davno nalazili u krugu vrhunskih fudbalskih  kolektiva Europe, te da je zaslugom  ove generacije i uprave, prekinuti kontinuitet ponovo uspostavljen", izjavio je autor Zlatko Serdarević, dodajući da će na otvaranju biti prisutan vrhunski golman iz tih generacija Enver Marić.

Izložba će biti otvorena u utorak, 6. srpnja 2021. godine u 21 sat u Caffe "Globus" u Fejićevoj  ulici.

Predviđeno je da izložba traje 30 dana i moći će se posjetiti tijekom cijelog dana.

Kopirati
Drag cursor here to close