Hutovo

''Ivanjski krijesovi'' oživjeli neumsko zaleđe

Kultura / Flash | 21. 06. 2016. u 13:20 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom blagdana sv. Ivana Krstitelja, HKUD Hutovo i mještani Hutova i ove su godine organizirali kulturno-zabavnu manifestaciju ''Ivanjski Krijesovi'' u Hutovu.

Veliki broj članova kulturno umjetničkih društava, kao i samih mještana i njihovih gostiju, zadovoljna publika, dobra zabava i druženje učinili su da Hutovo, u subotu 18. lipnja, zablista u punom sjaju i veselju.

Nakon mimohoda i svečane povorke kulturno-umjetničkih društava sa mjesnog igrališta, koje je bilo predvođeno limenom glazbom iz Trebižata, na platou ispred župne crkve Krista Kralja u 20.00 sati započela je manifestacija, piše na web stranici hkud-hutovo.com.

Program je otvorio načelnik Općine Neum Živko Matuško. Prigodnim obraćanjem, načelnik je pozdravio sve mještane Hutova i njihove goste. U svome govoru istaknuo je da su Ivanjski Krijesovi najljepša i najvrjednija manifestacija u široj Hercegovini te da je to jedna svetinja, ponos te obaveza da čuvamo svi zajedno Ivanjske Krijesove i da nam se svake godine rado vraćaju naši dragi prijatelji i gosti iz cijele Hercegovine ali i nama uvijek drage Hrvatske.

Nakon toga su načelnik Matuško i predsjednik HKUD Hutovo Luka Konjevod položili vijenace na Spomen obilježje za poginule žrtve iz župe Hutovo u proteklim ratovima.

Mnogobrojnoj publici su se uz domaćine HKUD ''Hutovo'', svoje pjesme, napjeve, plesove predstavila kulturno-umjetnička društva iz BiH i Hrvatske. Nastupila su kulturno-umjetnička društva:
Kud ''Kolo'' Vukovar, Kud ''Sveta Kata'' - Zemunik, Hkud ''Peruča'' - Hrvace, Ifd ''Župa Potkraj'' Turbe -Travnik, Hkud ''Dubrave'' Aladinići - Stolac, Hkud ''Drijeva'' - Gabela, Limena glazba Trebižat, Sinovi Hercegovine - Široki Brijeg.

Gromoglasni pljesak ispratio je svaki nastup, a zabava se nastavila do dugo u noć uz pjesmu, ples, bećarac, ukusno jelo i piće.

Kopirati
Drag cursor here to close