Posjet

Gradonačelnik Mario Kordić: 'Merhamet' radi dobre stvari i imat će našu podršku

Predsjednik HO “Merhamet” MDD Kenan Vrbanjac upoznao je gradonačelnika sa radom i aktivnostima “Merhameta”
Kultura / Flash | 02. 06. 2021. u 10:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstvo Grada Mostara, koje je predvodio gradonačelnik Mario Kordić, posjetilo je Regionalni odbor “Merhameta” Mostar. Predsjednik HO “Merhamet” MDD Kenan Vrbanjac i direktor Regionalnog odbora “Merhameta” Mostar Adnin Hasić razgovarali su s gradonačelnikom Kordićem i njegovim suradnicima o unapređenju saradnje i uspostavljanju partnerskih odnosa s ciljem poboljšanja socijalne slike u Gradu Mostaru.

Gradonačelnik Mario Kordić je istaknuo prepoznatljiv rad “Merhameta”.

“Merhamet” radi dobre stvari i svakako će imati moju i podršku Grada Mostara'', kazao je Kordić.

Predsjednik HO “Merhamet” MDD Kenan Vrbanjac upoznao je gradonačelnika sa radom i aktivnostima “Merhameta” te iskazao spremnost za suradnju sa gradom na realizaciji projekata koje “Merhamet” planira u budućnosti.

Direktor RO “Merhameta” Mostar Adnin Hasić inicirao je uspostavljanje koordinacije između nadležne Službe za socijalna pitanja Grada Mostara, Centra za socijalni rad, Javnih kuhinja i humanitarnih organizacija koje djeluju na području Mostara, s ciljem razmjene informacija i uspostave baze podataka građana Mostara koji žive u stanju socijalne potrebe.

Hasić se, takođe, zahvalio gradonačelniku i vijećnicima na donaciji od 5.000 KM i na podršci koju grad Mostar sve ove godine pruža radu “Merhameta”.

Gradonačelnik Kordić je podržao ideju o uspostavljanju koordinacije na nivou grada, uz konstataciju da se samo na takav način i zajedničkim radom može doprinijeti poboljšanju socijalne slike u Gradu Mostaru.

Pored gradonačelnika Kordića u izaslanstvu su bili vijećnici u Gradskom vijeću Adil Šuta, Nataša Jekić i šef Službe za socijalna pitanja Grada Mostara Elvedin Gadara.

Kopirati
Drag cursor here to close