Autorska predstava

Filipović izvodi monodramu Ćiro

Kultura / Flash | 25. 02. 2017. u 09:23 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova autorska predstava jednog od najpoznatijih glumaca u regiji i televizijske zvijezde Tarika Filipovića - „Ćiro“, o životu Miroslava Ćire Blaževića, bit će premijerno izvedena 3. ožujka u rodnom gradu Miroslava Ćire Blaževića, Travniku, u Centru za kulturu, s početkom u 20 sati.

Samo dan nakon Travnika, 4. ožujka, predstava „Ćiro“ stiže i u Zenicu, ovoga puta rodni grad Tarika Filipovića, gdje će biti izvedena u Bosanskom narodnom pozorištu, u 20 sati.

Nakon ove dvije pretpremijere, predstava 10. ožujka stiže u Zagreb, gdje će biti izvedena u satiričkom kazalištu „Kerempuh“, matičnom kazalištu Tarika Filipovića.

U središtu pažnje cjelokupne autorske predstave Tarika Filipovića - „Ćiro“ nalazi se jedinstvena nogometna ikona – Ćiro Blažević, koja uz svoje ime veže više asocijacija i anegdota nego bilo koja druga urbana legenda. Ličnost Ćire Blaževića inspirirala je Tarika Filipovića da publici, nakon dugogodišnjeg prijateljstva s njim, da uvid u svoj doživljaj ovog duhovitog, osebujnog i neponovljivog nogometnog trenera svih trenera, kako su ga prozvali na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. Njegove se rečenice citiraju, njegovo slavno sine moj dalo mu je neizbrisiv osobni pečat, kao i njegova neposrednost, ali i ekscentričnost.

„Ćiro“ je Tarikov novi i originalan autorski projekt, kojeg producira njegov prijatelj i renomirani producent Tomislav Kašljević. U ovoj sjajnoj monodrami, Tarik Filipović, inače strastveni nogometni navijač, progovara o tome što je Ćiro Blažević predstavljao za njega osobno, kroz period odrastanja i sazrijevanja.

Tarik Filipović jedan je od najpoznatijih glumaca naših prostora. Rođeni Zeničanin, sa svojim je predstavama Spektakluk i Magic Act Show u kojima je sudjelovao kao autor i izvođač, obarao rekorde popularnosti, pa ove dvije predstave slobodno možemo nazvati najuspješnijim predstavama u povijesti hrvatskoga kazališta.

Ulaznice za predstavu „Ćiro“ u Travniku, 3. ožujka i u Zenici, 4. ožujka već su u pretprodaji i mogu se kupiti na blagajnama dvorana, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close