Hrvatsko proljeće

Duško Valentić oduševio Travničane

Kultura / Flash | 26. 04. 2016. u 12:52 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu "Hrvatskog proljeća Središnje Bosne" Travnik je bio domaćin zagrebačkom kazalištu "Erato" s predstavom "Najbolje godine Đuke Begovića".

U dvorani Centra za kulturu Općine Travnik predstavu je izveo poznati hrvatski kazališni i filmski glumac Duško Valentić, priopćeno je.

"Najbolje godine" je priča o životu Đuke Begovića, odnosno priča o slavonskoj bećarskoj duši. Uvjerljivom glumom koja je praćena pjesmama Miroslava Škore, kao i interakcijom s publikom Duško Valetić oduševio je mnogobrojne posjetitelje a Travničani su ga nagradili gromoglasnim i dugotrajnim pljeskom.

Na kraju predstave ni sam glumac nije krio oduševljene: "Oduševljen sam domaćinima i reakcijom publike, od prvoga trenutka osjetila se odlična atmosfera i izuzetno mi je drago što sam gostovao u Travniku" izjavio je Duško Valetnić.

Bogatim programom "Hrvatsko proljeće Središnje Bosne" u organizaciji ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB nastavlja se ovoga tjedna u Jajcu, Žepču i Kiseljaku.

U Jajcu će 27.travnja (Dom kulture) te dan poslije u Žepču (Dom kulture) gostovati Hrvatsko narodno kazalište Mostar s predstavom Brat magarac.

Predstava „Brat magarac“ donosi nam slike iz života jednog od najvećih svetaca katoličke crkve svetog Franje Asiškog a nastala je prema tekstu istaknutog hrvatskog glumca i redatelja Renea Medvešeka. Za HNK Mostar predstavu je postavio Lawrence Kiiru, redatelj rođen u Keniji koji je nakon studiranja na Akademiji scenskih umjetnosti u Zagrebu ostao u Hrvatskoj živjeti i raditi.

Predstava u obje općine počinje u 20 sati a ulaz je besplatan.

Kopirati
Drag cursor here to close