Pokladni dani 2019.

Čapljina: Maškare vratila ključeve grada i najavile presudu Željku K.

Zapovjednik Maškarske Republike Robert Borovac poručio je kako će po ključeve ipak doći i sljedeće godine.
Kultura / Flash | 05. 03. 2019. u 15:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U zgradi Općine Čapljina za predstavnike Maškarske Republike, koji su ključeve grada preuzeli u nedjelju, načelnik Smiljan Vidić organizirao je svečani prijam.

Predstavnici maškara pozdravili su načelnika i istaknuli kako je ipak vođenje grada preteško za ovu skupinu, kako se nisu mogli uhvatiti u koštac sa problemima pa su stoga rukovođenje gradom odlučili vratiti Vidiću.

Zapovjednik Maškarske Republike Robert Borovac poručio je kako će po ključeve ipak doći i sljedeće godine.

U svom obraćanju maškarama načelnik općine Čapljina  Vidić je poručio kako će i ove godine prihvatiti natrag ključeve grada od Maškara. Istaknuo je kako podržava ovu tradiciju te čestitao maškarama i organizatorima.

''Drago mi je vidjeti vas sve ovdje i hvala vam na lijepo organiziranom karnevalu i ove godine, te na 55. godina dugoj tradiciji. Vidjeli smo dosta kreativnih maski, na trgu ste okupili veliki broj ljudi i pokazali ste kako se organiziraju maškare'', rekao je Vidić.

Ove godine karneval u Čapljini obilježio je Željko Komšić, kojemu su posvećene dvije kreacije - lutka kojom upravljaju drugi i glava na Trojanskom konju.

Prijam je završen zajedničkom zdravicom, a druženje će se nastaviti večeras na Domu kulture spaljivanjem Marka Krnjevala, balom pod maskama te zabavom.

Kopirati
Drag cursor here to close