Bengaluru

Bosanski Indiana Jones dobitnik nagrade Pyramid Science Ratna

Kultura / Flash | 03. 10. 2016. u 09:11 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktoru Fondacije ''Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'' Semiru Osmanagiću uručena je nagrada ''Dijamant u znanosti o piramidama'' (''Pyramid Science Ratna'') na Kongresu koji je održan u indijskom gradu Bengaluru od 29. rujna do 2. listopada.

U obrazloženju te nagrade navodi se da se priznanje daje ''za izvanredan fundamentalan rad u kreiranju svijesti o uzbudljivom novom dobu i svijetu energije piramida''. Ovo je prvi put da se dodjeljuje ova nagrada, a nakon ovog Kongresa će postati tradicionalna, priopćeno je iz Fondacije.

Nagradu je uručila organizacija ''Međunarodna dolina piramida'' iz Bengalurua (Pyramid Valley International, Bengaluru), a organizator devetog Kongresa istraživača duhovnog aspekta piramida bio je PSSM (''Pyramid Spiritual Societies Movement'').

Kongres je održan u velikoj piramidi napravljenoj 2012. godini isključivo za meditaciju, koja ima kapacitet pet tisuća posjetitelja.

Organizacija PSSM je u proteklih dvadeset pet godina podigla više od tisuću velikih piramida i oko deset tisuća manjih piramida širom Indije. Na ovogodišnjem Kongresu sudjelovali su predavači iz Njemačke, Australije, SAD, Novog Zelanda, UAE, Indije i BiH.

Kao jedan od rezultata sudjelovanja Semira Osmanagića na Kongresu u Indiji je i najavljeni dolazak velike skupine Indijaca u svibnju slijedeće godine u Visoko, navodi se u priopćenju Fondacije ''Arheološki park: Bosanska piramida Sunca''.

Kopirati
Drag cursor here to close