Nacionalni park

Amerikanci prepoznali vrijednost Sutjeske

Kultura / Flash | 02. 02. 2017. u 16:38 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki časopis Gear Patrol iz New York svrstao je Nacionalni park "Sutjeska", kao najatraktivniji dio trase "Via Dinarika", među 25 najboljih svjetskih destinacija koje treba posjetiti u 2017. godini.

Sutjeska je tako "stala uz rame" sa Havajima, Los Angelesom, Madridom, Deltom Okavange u Africi, te prestižnim destinacijama u Rusiji, Čileu, Butanu, Tajlandu, Japanu i drugim zemljama svijeta.

Najstariji nacionalni park u BiH uspoređen je sa Yosemitima u Kaliforniji, jednim od najposjećenijih parkova u SAD, piše Srna.

Nacionalni park "Sutjeska" ne posjeduje šume divovske sekvoje, kao Josemiti, ali ga krasi jedinstvena prašuma Perućica, najveća i jedna od rijetkih u Europi.

Ovaj nacionalni park poznat je i po planinskom vijencu sa Maglićem, Vučevom, Volujakom i planinskom kraljicom Zelengorom, čije su "gorske oči" osam glečerskih jezera magnet za turiste sa svih strana svijeta.

Uz Sutjesku, Gear Patrol preporučuje kompletnu trasu "Via Dinarika", koja obuhvaća šest zemalja Zapadnog Balkana, ističući posebno ljepotu Boke Kotorske i cijele obale Jadranskog mora.

Kopirati
Drag cursor here to close