Galerija Katarine Kosače

Izložba u Mostaru: Collegium Artisticum 2021 Arhitektura

Izložba će biti otvorena u petak, 19.11.2021. godine u prostorijama Galerije Katarine Kosače, s početkom u 19:00 sati uz poštivanje svih epidemioloških mjera.
Kultura / Flash | 16. 11. 2021. u 20:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Asocijacija arhitekata u BiH uz pomoć Grada Mostara i Udruženja FORA i ove godine u Mostar dovode tradicionalnu selektivnu izložbu najboljih arhitektonskih ostvarenja – Collegium Artisticum 2021 – Arhitektura.

Izložba će biti otvorena u petak, 19.11.2021. godine u prostorijama Galerije Katarine Kosače, s početkom u 19:00 sati uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Otvorenju će prethoditi predavanje ovogodišnjih dobitnika Grand Prixa Collegium Artisticum – Arhitektura 2021 za Mekteb u Smailbegovićima, llme i Zejda Kobilica iz Studija Trokut, koje će početi u 18:00 sati.

Collegium Artisticum – arhitektura je najznačajnija, najstarija i jedina godišnja smotra arhitekture u BiH. Tročlana stručna internacionalna komisija za selekciju i valorizaciju radova ovogodišnje izložbe Collegium artisticum 2021 – Arhitektura, koju su činili: Mirna Pedalo, Malina Čvoro i Margita Grubiša, je od 35 pristiglih radova iz cijele Bosne i Hercegovine, odabrala 22 rada koji su izloženi na ovogodišnjoj izložbi, a među njima je nagrađeno sedam radova.

Ovom izložbom Asocijacija arhitekata u BiH teži da otvori širi dijalog o kvaliteti arhitektonske produkcije širom BiH, te potakne sve profesionalce da sudjeluju u ovoj smotri arhitekture i podizanju kvaliteta izgrađenog prostora.

Izložba u Mostaru ostaje otvorena do 29.11.2021. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close